30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

'1. Erciyes Şiir Günleri'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, '1. Erciyes Şiir Günleri' ile ülkemizin şiir ve edebiyat dünyasında isim yapmış şairlerini hem Kayserili şair ve yazarlarla hem de sanatseverlerle buluşturacaklarını bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, düzenlediği basın toplantısı ile 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek '1.Erciyes Şiir Günleri' hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan'ın yanı sıra tertip heyetinde bulunan Kayserili şair ve yazarların da hazır bulunduğu toplantıda, ilkini gerçekleştirecekleri 1. Erciyes Şiir Günleri'ne büyük önem verdiklerini ifade eden Genel Sekreter Mustafa Yalçın, amaçlarının kapsamını genişleterek bu etkinliği her yıl tekrarlamak olduğunu söyledi.

Şehircilikte, ekonomide ve sporda önde giden Kayseri'nin sosyal-kültürel alanda da adından söz ettirmesi için çaba sarf ettiklerini kaydeden Genel Sekreter Yalçın, 5 bin yıllık kültürel birikimi olan Kayseri'nin bunu başaracak altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Yalçın, "Kayseri, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Tarihi ve kültürel alandaki birikimi gerçekten çok fazla. Bu şehrin son zamanlarda şehircilikte, sporda ve ekonomide yakaladığı ivmeyi kültürel hayatımızda da yakalaması gerekiyor. Bunun için birçok etkinliğe imza atıyoruz. Şimdi de 1. Erciyes Şiir Günleri ile ülkemizin şiir ve edebiyat dünyasında isim yapmış şairlerini hem Kayserili şair ve yazarlarımızla hem de sanatseverlerimizle buluşturacağız" dedi.
1. Erciyes Şiir Günleri'ne katılacak olan şair ve yazarlar ise şöyle:
"Şehir dışından; Ahmet Tevfik Ozan, Ali Akbaş, Bahaddin Karakoç, Bekir Sıtkı Erdoğan, Erdem Bayazıt, Memmet İsmail, Mustafa Miyasoğlu, Öcan Ünlü, Ragıp Karcı, Recep Garip, Tayyip Atmaca ve Yahya Akengin.
Kayseri'den; Abdullah Güneş, Adnan Büyükbaş, Ahmet Ada, Ahmet Sıvacı, Alim Gerçel, A. Rıza Navruz, Ayhan Gülsoy, Bayram Durbilmez, Bekir Oğuz Başaran, Betül Övünç, Burhanettin Akbaş, F. Ahmet Bahadır, Hüseyin Türkmen, İbahim Şahin, İsmail Adil Şahin, Kadir Karaman, Kemal Ahmet Şen, M. İlyas Subaşı, Mahir Sürmelibey, Mehmet Dursun, Mehmet Hasoğlu, Mustafa İbakorkmaz, Murtaza Ekici, Mustafa Yaralı, Mümtaz Beğen, Nevzat Özkan, Nihal Solmaz, Selim Tunçbilek ve Sergül Vural."

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 22:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?