30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Öğrencilerin Guinness heyecanı

Kayseri'de Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hedefledikleri 550 metre uzunluğundaki resim çalışmalarını bitirdi.

Dubai'de Zayed Üniversitesi öğrencilerinin, 2002 yılında 340 metrelik resimleriyle Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki başarısı, Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim öğrencilerinin, 550 metre uzunluğundaki resim çalışmalarıyla sona erdi. Başarılı öğrenciler okul bahçesinde yaptıkları 550 metre uzunluğundaki resmin bir parçasını açtı. Ekip Koordinatörü ve Resim İş Öğretmeni Erdem Örnek, Dubai'de 11 Ekim 2004 tarihinde, 100 öğrencinin sulu boya tekniğiyle başlattıkları resim çalışmasında, 550 metreyi geçerek hedeflerini tamamladıklarını belirtti.

Yüz öğrencinin sulu boya tekniğiyle yaptığı rekor resmin, 28 Nisan günü Türkiye Guinness World Records Fahri Temsilcisi Orhan Kural, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün katılımıyla tescilleneceğini kaydeden Örnek, "Dubai'de 27 Mart 2002 tarihinde, Zayed Üniversitesi 100 öğrencisiyle 340 metre uzunluğunda ve 2 metre eninde sulu boya çalışması yaparak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Biz de Kayseri Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu olarak, öğrencilerimizle aynı şart ve koşullarda 340 metrelik rekoru, 550 metreyle kırmayı hedefledik.

Bu çalışmamız tamamlandı, hatta 550 metreyi de geçti diyebiliriz. Bu çalışmada öğrencilerimiz, derslerini aksatmadan bütün becerilerini sergiledi. Yapılan resim çalışmaları boyunca kazanılan sanatsal formasyonun, öğrencinin çalışmalarında belirginleşerek kendini göstermesi sağlandı. Alpaslan Parkı'nda 28 Nisan günü, Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi Orhan Kural, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Valimiz Osman Güneş ve çok sayıda mülki amirlerimizi davet ettik. Tabi tüm halkımız da davetli" dedi.

Resim dersini daha önceden sevdiklerini, fakat yaptıkları bu çalışmayla daha da çok sevmeye başladıklarını ifade eden öğrenciler ise, çalışmada büyük emek gösterdiklerini ve normal derslerini de aksatmadan bütün becerilerini sergilediklerini söyledi.

Ekip Koordinatörü ve Resim İş Öğretmeni Erdem Örnek ile öğrenciler daha sonra hep beraber fotoğraf çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 11:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?