2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Kayseri'de sanat dolu bir yıl

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılı kültür-sanat etkinliklerine damgasını vurdu. Tiyatrodan konsere, konferanstan şiir dinletilerine kadar 13 ayrı dalda toplam 166 gün etkinlik düzenleyen belediye, Kayserili sanatseverlerin dolu dolu bir yıl geçirmesini sağladı. 

2006 yılı kültür-sanat etkinliklerini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sosyal ve kültürel hayatın canlanması adına önemli işler yaptıklarını ifade ederek, "Son 2 yıldır büyük atılım halindeyiz ve Kayseri'de kültür sanat etkinlikleri deyince akla gelen ilk kurum haline geldik. Geride bıraktığımız yılda çok çeşitli dallarda yüzlerce etkinlik gerçekleştirdik. Tiyatro gösterileri, konserler, şiir dinletileri, sinema şenliği, Ramazan Sokağı gibi kültürel programların yanı sıra konferanslar, seminerler, masal okuma günleri, Çanakkale kültür turları ve Afacan Çocuk Kulübü gibi eğitsel faaliyetlerle dolu bir yıl geride kaldı. Bunların yanı sıra bu şehirde yaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin Kayseri'yi ve Kayseri'nin değerlerini tanımalarına yönelik olarak hazırladığımız 'Kayseri'nin Örnek Simaları' ve 'Yaşadığımız Kent Kayseri' konulu programlar büyük ilgi gördü. Ayrıca gurbetçi çocuklara yönelik olarak Kayseri'yi ve kültürünü tanıtma programı düzenledik. İlkini düzenlediğimiz ve 18 okulun katıldığı Liselerarası Tiyatro Festivali'ni 12 bin kişi izledi. Geleneksel olmasını planladığımız ve Türkiye'nin önde gelen şair ve yazarları ile Kayserili şair ve yazarların birlikte yer aldığı 1. Erciyes Şiir Günleri'ni düzenledik. Alaaddin Yavaşça, Hasan Cihat Örter, Nursaç-Şakir Öner Günhan ve Yıldırım Bekçi gibi Türk müziğinin seçkin isimlerini Kayserili müzikseverlerle buluşturduk. 2006 yılında ikincisini düzenlediğimiz ve 27 bin kişinin izlediği 'Yaz Sineması Keyfi' ile Kayserililer'e hem nostalji yaşattık hem de sıcak yaz akşamlarına renk kattık. Bu ve burada saymamız mümkün olmayan bir dizi etkinlikle bir yılın tam 166 gününü dolu geçirdik. Neredeyse 2 güne bir etkinlik düşüyor. Buradan yola çıkarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'de kültür ve sanat etkinliklerine damgasını vurmuştur" şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki açıklamasında konservatuar, kütüphane ve Kent Müzesi bünyesinde yapılan faaliyetlere de değinerek, "16 bölümde eğitim gören bin 200 öğrencisiyle konservatuarımız, adeta kültür sanat etkinliklerinin lokomotifi oldu. Türkiye'nin ilk dijital müzesi olan Kent Müzesi'ni 2006 yılında toplam 65 bin 873 kişi gezdi. Belediyeye ait 3 kütüphaneden ise geçen yıl 198 bin kişi yararlandı. Belediye olarak kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinin her alanında hizmet üretmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 14:47:35
Güncelleme :17 Ocak 2007 Çarşamba 14:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet sever sukru IP: 86.52.12.xxx Tarih : 17.01.2007 21:30:06
kayseride sanat dolu bir yil var ama. bundan kimin haberi var kac kisi biliyor sadece belediyenin adamlari vedde ileri gelen zenginler. kayseri halkinin bunlardan haberi yok cunku tanitim iletisim yok.saygilarimla.