30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatro Festivali sona erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Liseler Arası Tiyatro Festivali'nde" ödüller sahiplerini buldu. Festivalde birinciliği "Boyacı" adlı oyunla Arif Molu Anadolu Lisesi kazandı. 

Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Oktay Durukan'ın yanısıra okul idarecileri ile oyunları sahneye koyan yönetmen ve oyuncular hazır bulundu. 

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, kültürel ve sanatsal anlamda çok büyük mesafe kat ettiklerini belirterek, "Liseler Arası Tiyatro Festivali'nin birincisini düzenledik. Hedefimiz bunu geleneksel hale getirmek. Diğer şehirlerde liseli gençler, şiddet olayları ve kavgalarla gündeme gelirken Kayseri'de gençlerimizin bu tür bir sanatsal olayla gündeme gelmeleri gerçekten hem sevindirici hem de çok gurur verici. Kayseri, bu etkinlikle diğer illere de iyi bir örnek olmuştur" diye konuştu. 

Festivalde birinciliği "Boyacı" adlı oyun ile Arif Molu Anadolu Lisesi, ikinciliği "Töre" adlı oyun ile Argıncık Lisesi ve üçüncülüğü de "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyunu ile Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi elde etti. Argıncık Lisesi'nin sergilediği "Töre" adlı oyun ile en iyi yönetmen ödülünü Mustafa Akdağ alırken, en iyi bayan oyuncu ödülünü "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyundaki Anne (Fazilet) rolü ile Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi'nden Merve Yüce aldı. En iyi erkek oyuncu ise "Reis Bey" adlı oyundaki rolü ile Kocasinan Anadolu Lisesi'nden Harun Gültekin oldu. 

Mansiyon ödülleri ise, "Su Gelince" adlı oyun ile Nuh Mehmet Aradolu Lisesi'ne, "Reis Bey" adı oyun ile Kocasinan Anadolu Lisesi'ne, "Rumuz Goncagül" adlı oyunla Atatürk Kız Meslek Lisesi'ne, "Komşu Köyün Delisi" adlı oyun ile Sema Yazar Anadolu Lisesi'ne, "Ballar Balını Buldum" adlı oyun ile Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne verildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 22:10:42
Güncelleme :14 Mayıs 2006 Pazar 11:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan ovacık IP: 88.229.94.xxx Tarih : 25.05.2007 23:20:56
evet.okulum arif molu geçtiğimiz yıl içerisinde büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro festivalinde okulumuz arif molu yine başarmak istediği hedefin arkasından koşup hedefine ulaştı ve vyine 1.lik kazandı.Arif molu artık başarıdan başarıya koşmayı hedefleyip amaçları bu doğrultuda olmuştur bu hedefler doğrultusunda tüm emeği geçen idare ve öğrenci heyetine tşk sunarız SERKAN