30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Büyükşehir'deni tiyatro festivali

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, düzenlediği basın toplantısıyla 24 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Liseler Arası Tiyatro Festivali hakkında bilgi verdi.

Eğitim ve Kültür İşlerinden Sorumlu Daire Başkanı Oktay Durukan'ın yanı sıra Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Sabri Yener ile diğer ilgililerin katıldığı basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin bir ilki daha gerçekleştiğini belirten Genel Sekreter Yalçın, okulların festivale gösterdiği ilginin de büyük olduğunu kaydetti. Yalçın, "Tiyatro, bilinen en eski sanat dallarından birisi. İnsanlar yüzyıllar boyu düşüncelerini, fikirlerini veya yaşamdan kesitleri tiyatroyla ortaya koymuş. Bu yönden bakınca insanların aynası olmuş bir nevi. Biz de bu güzel sanat dalına gönül vermiş, amatör ruhla tiyatro sahnelemek isteyen liseli gençlerimizin önünü açmak, onları bir festival havasında yarıştırmak amacıyla böyle bir organizasyona giriştik. Çok büyük ilgi gördü ve elemelerin ardından 18 okul festivale katılmaya hak kazandı. Okullarımız uzun zamandır hazırlıklarını sürdürüyor ve 24 Nisan'dan itibaren de hünerlerini sergileyecek. Bu güzel programa okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, velilerimizi ve tüm sanatseverlerimizi bekliyoruz" dedi.
Basın toplantısında söz alan Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabri Yener de, Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinliklerini mükemmel şekilde planlayıp organize ettiğini belirterek, "3.5 yıldır Kayseri'deyim ve Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinliklerini yakından takip ediyorum. Mükemmel şekilde planlanıp yürütülen bir kültür sanat organizasyonu var. Gerçekten takdire şayan işler yapılıyor. Belediyemizi sanata bakışı ve ona göstermiş olduğu ilgi nedeniyle kutluyorum. Bizim ilgi alanımıza bu kadar yakın duran, önemli işler yapan belediye bulmak gerçekten zor. Çoğu belediye altyapıyla, park-bahçe ile uğraşırken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bunların üzerine bir de kalburüstü kültür-sanat programları düzenleyerek büyük takdir topluyor" diye konuştu.

24 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Liseler Arası Tiyatro Festivali'nde, belirlenen bu günlerin dışında da her gün 2 oyun sahnelenecek. Bütün oyunların Şehir Tiyatrosu'nda sahneleneceği festival kapsamında gündüz seansı saat 14.00, akşam seansı 20.00'de başlayacak.

24 Nisan'daki açılış ve 3 Mayıs'taki kapanış programları da saat 20.00'de başlayacak. Festival kapsamındaki bütün oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 18:05:28
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 18:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?