3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Başdemir, görevi bırakıyor

Kayseri Talasemi Derneği Başkanı Faruk Başdemir, talasemi hastalarına her zaman destek olacağını, ancak dernek başkanlığını bırakacağını belirtti.

Talasemi Derneği'nin 8 yıl önce kurulduğunu söyleyen Başkan Başdemir, bugüne kadar dernek adına birçok sosyal aktivite gerçekleştirildiğini ifade etti. Çalışmaların sadece sözde olmadığının altını çizen Başdemir, "Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana birçok çalışma yapmıştır. Bu çalışmalar arasında sempozyum, seminer, sergi, yaz okulları, gençlik kampları gibi çalışmalar var. Geçmişe baktığımızda bu çalışmaların en güzel meyvesini de 2000 yılında aldık. Sağlık Bakanlığı'ndan talep ettiğimiz, genetik hastalıklarla mücadele yasasının Türkiye genelinde gerçekleşmesi, yasanın çıkması ve sonuç olarak 33 ilimizde bu yasanın uygulamaya geçmesi bizim için çok sevindirici oldu. Zaten derneğimizin esas amacı, resmi kurumlarca talasemiyle mücadelenin başlatılmasıydı. Ayrıca Kayseri'deki çalışmaların derinleştirilmesi için Evlilik Öncesi Danışmanlık Merkezi kuruldu. Gençlerin evlilik öncesi ücretsiz test yaptırarak danışmanlık hizmeti almaları bizi çok memnun etti" dedi.

Talasemi hastalığını yaşayan ailelerin maddi ve manevi sorunlarına çok büyük katkılarda bulunduklarını söyleyen Başdemir, bundan sonra ise dernek faaliyetlerini zorunlu olarak bırakacağını söyledi. 30 Aralık'ta gerçekleşecek olan seçime aday olmayacağını belirten Başdemir, "Bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Ama artık ailevi ve manevi nedenlerle bu çalışmaları yürütemeyeceğim. Sağlık sorunlarımda dernek başkanlığını bırakmamda önemli bir etken oldu. Ben dernek çalışmalarında yalnız kaldım. Bugüne kadar sağlık kuruluşlarından ve hekimlerden pek destek çıkan olmadı. Hep kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama artık yoruldum. Bu işi alnımın akıyla yaptığıma inanıyorum. Bundan sonrada dernek çalışmalarına başka bir arkadaşımın devam etmesini istiyorum. Kayseri halkı talasemililere sahip çıksın. Umarım bütün talasemi hastaları sağlığına kavuşur" diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 16:20:11
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 18:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?