30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Kayseri'de doktorların başarısı

Kayseri'de kalp cerrahı Op. Dr. Mustafa Kırman ve ekibi, doğuştan kalp hastalığı olan 25 yaşındaki genci, kalbinden aldıkları zarla tedavi ederek hayata döndürdü.
 
Özel Sevgi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonu Op. Dr. Mustafa Kırman başkanlığında, Op. Dr. Hasan Mercan ve Uzm. Dr. Göksel Bahadır'dan oluşan kalp cerrahisi ekibi yaptı. Düzenlenen basın toplantısında ameliyat hakkında bilgi veren Kalp Cerrahı Op. Dr. Mustafa Kırman, doğuştan kalbinin kulakçıkları arasındaki perde büyük oranda gelişmemiş olan 25 yaşındaki genç kalp hastasının, gerçekleştirilen başarılı operasyonla tedavi edildiğini belirtti. Hastanın kalbinden alınan zarla kalpteki hastalığı tedavi ettiklerini kaydeden Op. Dr. Kırman, "Bu perdelerin gelişmemiş olması, vücuttan dönen kirli kanla akciğerlerden gelen temiz kan karışıp her iki karıncığa karışık olarak giriyordu. Hastamızın son muayenesinde akciğer tansiyonunun yükseldiğini teşhis ederek operasyon önerdik. Hastamız bu ameliyatı kabul etti ve ekibimizle birlikte bu ameliyatı gerçekleştirdik. Bu hastalık kendisini belli bir zamana kadar belli etmez. Belli bir zamandan sonra kalpte sıkışma ve akciğer tansiyonunun yükselmesi gibi etkiler doğurur. Önemli olan tam zamanında müdahale etmek. Biz hastamıza tam zamanında müdahale ettik ve operasyon umduğumuzdan daha başarılı geçti. Yaptığımız ameliyatta, hastanın kalp zarını kullanarak kulakçıkları tabii hali olan iki bölmeye ayırdık. Hastamız sıhhatine kavuştu ve şifa buldu. Eğer geç kalınmış bir operasyon olsaydı yüzümüz bu kadar gülmezdi belki de" dedi. 

Bir tekstil fabrikasında Tekstil Mühendisliği yapan Şevket Demirkaç (25), doğuştan kalbinde delik olduğunu bildiğini belirterek, "Doğuştan belli kalbim delikti ama her hangi bir rahatsızlık yaşamıyordum. Son zamanlarda kalbimde bir sızı hissettim. Muayene için doktora geldiğimde beni takibe aldılar. En son kontrolümde ameliyat olmam gerektiğini söylediklerinde tereddütsüz kabul ettim, çünkü bana güven verdiler. Ameliyattan 3 gün sonra taburcu oldum ve kendi başıma evimizin etrafında gezmeye başladım. Şu anda sağlığım gayet iyi. Yakınlarım ameliyat için Ankara veya İstanbul gibi büyük şehirlere gitmemi söylediler ama ben Kayseri'de ve doktorlarıma güvendiğim için burada yaptırdım ameliyatı. Doktorlarımıza bana bu güveni verdikleri ve gerçekleştirdikleri başarılı ameliyat için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Şevket Demirkaç'ın annesi Emine Demirkaç ise, oğlunun sağlığına kavuşmuş olarak gezmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, doktorlara teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 12:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?