1
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Gelecek kaygısı unutkan yapıyor

Uzmanların yaptığı araştırma, unutkanlık yaşının son dönemlerde 20'li yaşlara kadar düştüğünü ve bu vakaların çoğunun gelecek kaygısından kaynaklandığını ortaya koydu. 

Unutkanlık yaşının 65 yaş sınırından 20'li yaşlara kadar düştüğünü belirten uzmanlar, genç yaştaki unutkanlığın gelecek düşüncesinden kaynakladığını ifade ederken, gençlerde kısa süreli de olsa görülen unutkanlığın dikkate alınmasını tavsiye ediyor. 

Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Yıldız Özkan Dereli, gençlerin özellikle birinci derecede önemli olmayan ancak bilinmesi yararlı olabilecek bilgileri unuttuğunu kaydederek, "Özellikle sınavların sebep olduğu gelecek kaygısı ve yaşam mücadelesi ile ilgili sorunlar gençlerde unutkanlığa yol açıyor. Unutkanlığın nedenleri yoğun iş temposunda çalışma, fiziksel veya ruhsal yorgunluk, stresli hayat, depresyon, ilgi azlığı, doyumsuzluktan kaynaklanan isteksizlik, kullanılan bazı ilaçlar, tiroit bezinin iyi çalışmaması, televizyon ve bilgisayar karşısında çok fazla zaman geçirme, B12 vitamini eksikliği, teknolojinin getirdiği tembellik ve hazırcılıktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 14:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dogukan felekli IP: 85.98.186.xxx Tarih : 24.05.2007 15:16:31
doğrudur korkarım yakın bir zaman da bu 20 yaş 10 a kadar düşer bu ülkede ise çok nrmal birşey