30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Dili büyüyen kız!

Kayseri'de dili sürekli büyüyen 7 yaşındaki Özlem Karaboğa, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yardımlarıyla ameliyat için ABD’ye gidiyor. Küçük Özlem şimdi pasaportu cebinde ABD’ye gideceği günleri sayıyor.

Özlem Karaboğa, ‘dilde lenfanjiom’ teşhisiyle bugüne kadar tam 13 kez bıçak altına yattı, ancak dilindeki büyüme bir türlü durdurulamadı.

Dili ağzından taşarak 5-6 santim dışarıda kalan, nefes almakta, yutkunmakta ve konuşmakta zorlanan Küçük Özlem, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir mobilya fabrikasında boya ustası olarak çalışan babası Adem Karaboğa'yla birlikte geçen 3 Şubat’ta Erkilet Havalanı Dış Hatlar ek binasının temel atma törenine katıldı.

Fabrika işçisi, 3 çocuk babası Adem Karaboğa, tören sırasında konuşma fırsatı bulduğu Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e “Kızım Türkiye’de eşine rastlanmayan bir hastalığa yakalandı. Dili sürekli büyüyor. Ne olur kızımı kurtarın. Size ömür boyu minnettar kalırım. Siz devletsiniz, hükümetsiniz. Kızımın yaşıtları gibi okula gitmesini, koşup oynamasını, rahat rahat uyumasını, yemek yemesini istiyorum'' diyerek sesini duyurdu. Bakan Gül, konuyu törene katılan Bakan Akdağ’a ilettikten sonra Özlem’in durumunu yakın takibe aldı.

Yapılan muayeneler ve Sağlık Bakanlığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu raporu ile küçük kızın, yurt dışında ‘kryoterapi’ ile tamamen iyileşeceğine hükmedildi. Kurul, Abdullah Gül’ün durumu hakkında sık sık bilgi aldığı küçük kızın ABD’deki bir sağlık kuruluşuna babası Adem ve annesi Ayşe Karaboğa’nın refakatinde gitmesini kararlaştırdı.

“ALLAH DA ONU GÜLDÜRSÜN'' 

Kızının ABD’de John Hopkins Hastanesi'nde göreceği 1 aylık tedavi ve ameliyatın ardından tamamen iyileşeceğini öğrenen baba Adem ile anne Ayşe Karaboğa heyecanla ABD'de yapılacak ameliyatın sonucunu beklediklerini söyledi.

Adem Karaboğa, “Herşey bir vesile beklermiş. Havalanı temel atma törenine gidip Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e ulaşıp, derdimizi anlatınca, işimiz halloldu. Kendisine şükran borçluyuz. Gül bizi güldürdü. Allah da onu güldürsün. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile çalıştığım Boydak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak’a da çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Özlem’in dilindeki büyümeyi durduracak umut yolculuğu 1 Ekim’de başlayacak. Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü de Karaboğa Ailesi'nin pasaportlarını çıkarıp vize işlemlerini tamamladı ve biletlerini aldırdı.
Star gazetesi
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 18:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin IP: 85.97.69.xxx Tarih : 23.09.2006 09:20:22
ALLAH onlardan razı olsun.işlerini güçleri rast gelsin.