30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Doğumevi talebi karşılayamıyor

SSK hastanelerinin devlet hastanesiyle birleştirilmesiyle birlikte hasta sayısında artışın yaşandığı Kayseri Doğumevi Hastanesi'nde, talebi karşılamak için yeni arayışlara başvuruluyor.

Kayseri Doğumevi Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İlhan Özer, yaptığı açıklamada, SSK Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'nün Doğumevi Hastanesi'yle birleşmesiyle birlikte mevcut fiziki yapının hizmeti kaldıramayacak duruma gelmesinin hizmet açısından bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini söyledi. Bu sıkıntıları ortadan kaldırabilmek ve vatandaşlara daha modern hizmet sunabilmek için hastanenin yapısında ve bahçesinde bazı değişiklikler yapıldığını belirten Başhekim Özer, doktor odaları ve banyo kısımlarının hasta odası olarak kullanılmaya başlandığını kaydetti.

2 oda olan ameliyathane sayılarının 4'e çıkarıldığını ifade eden Başhekim Özer, "Yoğunlukları en aza indirebilmek amacıyla birçok yeni düzenlemeler getirdik. SSK'lı olan hastaların yüzde 60'ı, diğer kurumlara bağlı hastaların ise yüzde 53'ü geçtiğimiz yıl hastanemize başvurdu. Özellikle ameliyathane bünyesinde yoğun bakım ünitesi yapıldı. Yeni doğan servisinde prematüre bebekler için kullanılan oda sayısı 3'ten 5'e çıkarıldı. Özellikle yaşanabilecek enfeksiyonlara karşı önlemler de alındı. Poliklinik sayıları arttırılarak hastalarımıza doktor seçme imkanı sağlanmıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 13:50:06
Güncelleme :2 Ocak 2006 Pazartesi 13:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?