4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kuş gribi konferansı

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Özbal, Kuş Gribi'nin hayvanlardan insanlara direk bulaşmasının nadir yaşanan bir olay olduğunu belirterek, "Hayvanlardan insana Kuş Gribi'nin bulaşması için kapalı ortam ve yakın temas olması gerekir" dedi.

EÜ Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özbal, Kayseri Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen "Kuş Gribi Nedir?" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Özbal, Balıkesir'de ortaya çıkan Kuş Gribi vakaları ile ilgili olarak insanların bazı korkular yaşadığını belirterek, kamuoyunu bilgilendirmek için konferans yapma gereği duyduklarını söyledi.

Kuş Gribi'nin insana doğrudan bulaşmadığını kaydeden Özbal, hayvanlardan insana bulaşma vakalarının da nadir yaşandığını ifade etti. Özbal, "Kuş Gribi olan hayvanlarda yumurta veriminde azalma, gaga altı kısmında şişlik ve morarma görülebilir.

Öte yandan, insanların Kuş Gribi'nden korunma yolları ise aşı, el yıkama, ortamı hijyenik şartlara uygun sağlamak ve özellikle kuş ürünlerini et ve yumurta gibi ürünleri iyi pişirmek gerekir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 21:06:01
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 00:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?