30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Öğrencilere göz taraması

Kayseri'de Özel Maya Göz Merkezi tarafından il ve ilçelerde başlatılan devlet okulu öğrencilerine göz taraması, Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde devam etti.

Okul bahçesinde özel araç içerisinde tek tek öğrencileri göz taramasından geçiren göz doktorları, gün boyu devam eden taramada bin 100 öğrenciyi muayene etti. Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Aydoğan, öğrencilerin her ay düzenli olarak sağlık taramasından geçtiğini belirterek, "Okulumuzda bin 100 tane öğrencimiz var. Biz okul aile birliği olarak her ay bir branş doktorumuzu okulumuza getirerek öğrencilerimizi tedavi yaptırıyoruz. Eğer ki hastalık bulunan öğrencimiz olursa onların tedavisi için çalışmalar başlatıyoruz" dedi.

Özel Maya Göz Merkezi Başhekimi Dr. Sait Nafi Mutlu ise devlet okullarına yönelik başlatılan kampanyayla il ve ilçe genelindeki okullarda sağlık taramaları yaptıklarını, şu ana kadar öğrencilerde ciddi bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Şimdiye kadar 21 okulda göz taraması yaptıklarını ifade eden Başhekim Mutlu, "Tüm devlet okullarını dolaşarak göz taraması yapıyoruz. Şimdiye kadar yapılan taramalarda çoğu öğrencide, miyop, astigmat, iltihaplanma gibi hastalıklarla karşılaştık.

Amacımız gözlerinde problem olan öğrencilerimizi tespit etmek ve onlara geç kalmadan tedaviye yönlendirmek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 17:30:08
Güncelleme :10 Mart 2006 Cuma 17:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?