30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Şifalı bitkilere yoğun ilgi

İnsan hayatını olumsuz yönde etkileyen ve günlük olarak çeşitli şekillerde kendini gösteren mevsim hastalıklarına iyi gelen şifalı bitkiler, Kayserililer tarafından yoğun ilgi görüyor. Havaların ısınmasıyla artış gösteren mantar hastalığı ve aşırı terlemede, şifalı bitkilere duyulan talep artıyor. 

Kayseri'de yıllardır baharatçılık mesleğini sürdüren Selçuk Ülker, Kayserililerin doğal bitkilerin sağladığı şifayı gördüklerini ve yoğun talep gösterdiklerini belirtti. Her bitkinin mevsimine göre hastalıklara şifa dağıttığını kaydeden Ülker, havaların ısınmasıyla artış gösteren mantar hastalığı ve aşırı terlemeye karşı iyi geldiği bilinen şifalı bitkilerin satışında artış yaşandığını söyledi. şifalı bitkiler

Rüzgarlı havalarda oluşan tozun astım ve bronşit hastalarına olumsuz yönde etki gösterdiğini ve doğal bitkilerden özel hazırlanmış olan karışımların satışının arttığını ifade eden Ülker, "Havalar ısınınca gerek sıcaklardan gerekse esen rüzgardan dolayı tozla insana geçen mikroplar; astım, bronşit hastalarını etkiliyor. Bu tür durumlarda havlican otu denilen doğal bitki karışımı ile özel olarak hazırlanan macun ve okaliptus bitkisinin karışımı ile hazırlanan çay, göğsü yumuşatıp rahat nefes aldırmayı sağlıyor. 

Ayrıca bu karışımların bileşiminde bulunan bitkilerin sağladığı balgam söktürücü özelliğine bağlı olarak bronşlardaki ifrazatın kolay atılmasına ve öksürük refleksinin yarattığı rahatsızlığın ve astımın hafiflemesine yardımcı oluyor. Havaların ısınmasıyla kendini gösteren mantar hastalığı ile aşırı terlemeye karşı özel hazırlanmış karışımların satışı da arttı. Vatandaşın bu doğal bitkilerden fayda görmesi, şifalı bitki tüketimini artırıyor. Tüketimin artmasıyla da satışlarımız artıyor ve bundan memnun oluyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 21:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?