4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Türk insanı obezleşiyor

Türkiye'de bir sorun haline gelen obezite (aşırı şişmanlık) ve zayıflığın çözümü için insanlar her yolu deniyor.

Bazı kilolu insanlar zayıflamak için diyet, egzersiz ve koşu gibi spor türlerini uygularken, bazı zayıf kişiler ise kilo almak için şifalı bitki satıcılarına veya eczanelere yöneliyor. 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Bülent Ünsal, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırma neticesi, Türkiye'de erkeklerin yüzde 21.2'sinin, kadınların ise yüzde 41.5'inin obez olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de son 6-7 yıldır obezite hastalığının tehlike oluşturduğunu kaydeden Ünsal, insanların hem obezite hem de zayıflık konusu ile ilgili çözüm yolları arayışına girdiğini söyledi. Ünsal, "Zayıf olan kişiler, macun veya bazı bitkiler karışımı ile kilo almalarını sağlayan ilaç alıyorlar. Obezite kişiler ise zayıflamak için ya ilaçlarla tedavi olma yöntemine ya da koşu, diyet gibi uygulamalara giriyorlar. Bu durum eczanelere olan artışı son yıllarda daha da fazlalaştı" dedi.

Kayseri'de 8 yıldır şifalı bitki satıcılığı yapan İbrahim Özselamoğlu ise aşırı şişmanlık ve zayıflık türlerinde hastalığı olan kişilerin son yıllarda şifalı bitkilere rağbet gösterdiğini söylüyor. Özellikle obez kişilerin şifalı bitkilere olan ilgisinin arttığını ifade eden Özselamoğlu, çoğu bazı bitki karışımından oluşan formüllerle bu tür sorunlara çare bulunduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 11:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?