30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Yeşilay'dan ilginç eylem

Yeşilay Derneği Kayseri Şubesi'nin sigarayı bırakma eyleminde taşınan tabutlar gerçek zannedildi. Bazı vatandaşlar tabutun içerisinde cenaze olduğunu zannederek dua etti, bazıları ise tabutu omuzlamaya çalıştı.

Yeşilay Haftası münasebetiyle Yeşilay Derneği Kayseri Şubesi'nin "Sigarayı Bırakın" çağrısıyla başlattığı eylem, ilginç olaylar yaşandı. Sigara, uyuşturucu, alkol, kumar ve fuhuş gibi zararlı alışkanlıklardan öldükleri belirtilen şahısların temsili cenazelerin bulunduğu 6 tabutu gerçek sanan bazı vatandaşlar Fatiha okudu ve tabutların taşınmasına yardımcı oldu. Otobüs duraklarının önünden omuzlarda tabutlarla geçenleri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezlerken, bazıları "Allah rahmet eylesin" dedi. Yaşlı bir adam ise tabutları görünce hemen koşarak tabutu omuzlandı. Temsili tabutlar omuzlarda Hacı Kılıç Camii'ne götürüldü.

Yeşilay Derneği Kayseri Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık, Yeşilay Derneği'nin yıllardır toplumun en büyük düşmanı olan sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve fuhuşla mücadele ettiğini, bu zararlı alışkanlıkları büyüten nedenin uyuşturucu kültürü, bunun panzehirinin ise milli kültür olduğunu söyledi. Uyanık, "Sigara , alkol, uyuşturucu, fuhuş gibi etkenler yüzünden milyonlarca insanımız ölüyor. İçinde bulunduğumuz haftanın Yeşilay Haftası olması münasebetiyle böyle temsili tabutlarla bir protesto yaptık.

Tabi tabutların içleri boş olması bizler için sevindirici ama kimsenin görmediği ve bu tür alışkanlıklar yüzünden ölenlerin olduğu bir gerçek. Vatandaşlarımız bu konuda gerçekten çok duyarlı davranıyorlar" dedi.

Başlattıkları eylemde ilginç olaylar yaşandığını kaydeden Uyanık, "Başımıza çok ilginç olaylarda geliyor. Temsili tabutlarımızı gören bazı vatandaşlar gelip 'Kimmiş, niye ölmüş, Allah rahmet eylesin' diyorlar, Fatiha okuyup dualar mırıldanıyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 19:21:23
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 19:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?