30
Nisan
2024
Salı
SPOR

"FIA'nın verdiği ceza çok ağır"

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de federasyonların özerkleşme sürecinin tamamlandığını kaydetti. Atalay, FIA tarafından Türkiye'ye verilen cezanın ağır olduğunu söyledi. 

Bir dizi ziyaret için Kayseri'ye gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada spor branşlarındaki özerkleşme çalışmalarından bahseden Mehmet Atalay, "Türkiye'de eskiden sadece Futbol Federasyonu özerkti. Diğer federasyonlar özerk değildi. Biz göreve geldiğimizde öncelikle çerçeve kanun hazırladık ve diğer spor branşlarında özerkleşme çalışmalarına başladık. Basketbol, voleybol ve tenis derken, bu 3 spor branşını özerkleştirmiş olduk. Şimdi yeni kurulan 3 federasyon var. Bunları da ilk fırsatta özerkleştireceğiz. Türkiye'de federasyonların özerkleştirme süreci tamamlanmıştır" dedi.
İstanbul'da yapılan Formula 1 yarışı sonrası FIA'nın (Uluslararası Otomobil Federasyonu) Türkiye'ye verdiği 5 milyon dolarlık para cezasını değerlendiren Atalay, şunları söyledi: 

"Spor ve siyaseti hiçbir zaman birbirine karıştıramazsınız. Sporu da amaç dışında kullanamazsınız. Dünyada kurallar kesin, uluslararası kurallar kesin. Biz ülke olarak, ülkemize daha fazla organizasyon almak isterken, bu konuda herhangi bir açık vermek istemeyiz. Formula bir şirket. En rahat edebilecek ortama sahip uluslararası bir organizasyon. Verilen ceza ağır bir ceza. Formula bu kadar katı olmayabilirdi. Bir uyarı ile yetinebilirdi. Türkiye'nin hak etmediği anormal bir ceza verdiler. Keşke, Uluslararası Federasyon şunu yapsaydı; KKTC'ye uygulanan ambargoyu bu vesile ile gündeme getirseydi. Haritada yerini bile gösteremeyeğimiz Linkchestain, San Marino gibi ülkeleri rakip olarak kabul ediyoruz. Onlarla maç yapıyoruz Türkiye olarak. Spora hayat veren dünya keşke, KKTC'ye uygulanan ambargoları bu vesile ile görmüş olsaydı. Sahiden orada bir halk var ve spor yapması gerekiyor diyebilseydi. Bana göre spor böyle bir tarihi fırsatı da kaçırdı. Neticede spordaki hakkımızı spor müsabakaları ile kazanacağız ve oradaki halkı da bu şekilde ambargolardan kurtaracağız. Biz bu organizasyonun Türkiye'de düzenlenmesinde rol alan Motor Sporları Fedarasyonu'nun arkasındayız. Cezanın hafifletilmesi gerekir. İnşallah cezayı indirirler." 

Atalay'a burada Erciyes'te yapımı düşünülen kış turizm ve kayak sporları projesi ile ilgili brifing verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?