3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

'Alnımda lekeyle sahaya çıkmak istemiyorum'

Geçen sezonun 27. haftasında oynanan Akçaabat Sebatspor-Kayserispor maçı öncesinde yaşanan yasadışı bahis olayına adları karıştıkları gerekçesiyle Futbol Federasyonu tarafından tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen ve geçtiğimiz günlerde PFDK'ya ifade veren Kayserisporlu futbolcular Metin Aktaş ve Bayram, olayla ilgili Disiplin Kurulu'nun elinde somut bir belge olmadığını söyledi.

Kayserisporlu futbolcu Bayram, Disiplin Kurulu'na sadece ifade vermeye gittiklerini ve o günkü şartlarda bildikleri her şeyi anlattıklarını söyleyerek, "İfadelerimizi sağlam şekilde verdik. Ben şu an için bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum. Disiplin Kurulu, bize ceza verecekse ki veremez. Çünkü bizlik bir olay yok. İfademizi de rahat şekilde verdik. Federasyon kimin ne yaptığını iyi biliyor. Bence olay saptırılmaya çalışılıyor. Suçsuz kişilerin üzerine gidiliyor. Somut bir delil yok. Bizim olayla ilgimiz yok" dedi.

Akçaabat Sebatspor'dan Kayserispor'a transfer olurken basında "Bu tesadüf mü?" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bayram, "Ben öyle bir şey yapsam, beni Kayserispor'a alırlar mıydı? Bütün bunlar yalan. Bu tür yalan haberler Kayserispor'a da zarar veriyor. Bizimle ilgili karar bir an önce çıksın, biz de rahatlayalım. Kararın çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Kaleci Metin Aktaş ise, olayla ilgisinin olmadığını, sadece sattığı arabadan dolayı Disiplin Kurulu'na ifade verdiğini dile getirerek, "Bizlere ceza verileceğine inanmıyorum. Kanaate göre ceza verecekler. Ellerinde somut belge, herhangi bir şey yok. Ama ceza kanaate göre verileceği için boynumuz kıldan ince. Suçlu bensem cezamı çekmeye razıyım. Ben temiz futbol oynamak istiyorum, alnımda lekeyle değil. Suçlu kimse cezasını çeksin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 12:40:23
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 07:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?