4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Hedef büyük, koşmak gerek

Kayserispor, Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında kendi sahasında Samsunspor'u 6-3 gibi farklı bir skorla yendi.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, sergilenen futbol ve alınan sonuçtan memnun olduğunu belirterek, Kayserispor'un ligde bu güzel futbolunun devam edeceğini kaydederek, "Enteresan bir hafta yaşadım. Geçen hafta hem antrenör hem de futbolcu olarak görev yaptığım Beşiktaş'a karşı, bugün de uzun süre teknik direktör olarak görev yaptığım Samsunspor'a karşı bir mücadele verdim. Ama şu bir gerçek ki, biz profosyoneliz. Bizler bulunduğumuz camianın başarısı için herşeyi yaparız. Ve böyle bir duygu karmaşası içerisinde şükürler olsun ki, alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Samsunspor maçının bizim için çok zor olacağını biliyordum. Kayserispor, Süper Lig'in iyi takımlarından ve iyi bir kadroya sahip takım. Bu düşünceyle zor bir mücadeleye başladık. Karşılaşmanın başında bulduğumuz gollerle 3-0 öne geçmemiz, maçın akışını değiştirdi. Daha sonra yediğimiz golden sonra oyundaki dengemizi kaybettik diyebiliriz. Ama maçı genel anlamda değerlendirecek olursak, seyri açısından çok kaliteli, çok zevkli mücadele oldu. Seyirciler 9 gol seyrettiler. Gollerin hepsi birbirinden güzeldi" diye konuştu.

İyi bir kadroya sahip olduklarını, işlerini de iyi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Sağlam, "3-0 geriye düşmesine rağmen mücadeleyi bırakmayan Samsunspor'u kutlamak istiyorum. Ama özellikle de, müsabakanın bu şekilde sonuçlanmasını sağlayan futbolcu kardeşlerimi de gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Hepsini alınlarından öpüyorum. Kayserispor'un ligde ortaya koymuş olduğu güzel futbol devam ediyor. Bundan sonraki haftalarda bu çıkışımız devam edecek. Buna inanıyorum. İyi bir takımız. İyi bir kadroya sahibiz. İşimizi de iyi yapmaya çalışıyoruz. Goller de kendiliğinden geliyor. Artık bu maçı unutup, önümüzde Türkiye Kupası'nda oynayacağımız Trabzonspor maçını kilitlenmek zorundayız. Ligde olduğu kadar Türkiye Kupası'nda da iddialıyız. Bu nedenle Trabzonspor maçı da bizim için çok önemli bir karşılaşma. Hakem iyi bir karşılaşma yönetti. İyi niyetliydi. Dolayısıyla ortaya güzel futbol çıktı. Zevk ve kalitesi yüksek mücadele izledik. Futbolcularımı kutluyor, Samsunspor'a bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" dedi.

Kayserispor Genel Menejeri Süleyman Hurma da, galibiyetten dolayı sevinçli olduklarını belirterek, "Futbolda her türlü sonuç olabiliyor. Sonuçta bu bir maç. Bugün futbolcu arkadaşlarım olağanüstü mücadele ettiler. Bütün benliklerini ve yürekliliklerini ortaya koydular. Bu oyun düzenimiz bundan sonra daha iyiye gidecek. Türkiye Kupası'nda da çok iddialıyız. Sonuç ne olur bilmiyorum ama, Türkiye Kupası'ndan da alnımızın akıyla çıkıp büyük hedefimize doğru ilerleyeceğiz" dedi.

Kayserisporlu futbolcular Gökhan Ünal ile Bülent Bölükbaşı da, alınan farklı galibiyetin sevinci içerisinde olduklarını, bu güzel futbolu örümüzdeki haftalarda devam ettireceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 12:11:59
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 13:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?