30
Nisan
2024
Salı
SPOR

K.Erciyes hakeme tepkili

Fortis Türkiye Kupası grup maçında dün akşam sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Kayseri Erciyesspor'da, karşılaşmanın hakemi Hakan Sivriselvi'ye tepki var.

Kayseri Erciyesspor Yönetimi, karşılaşmanın ilk yarısında cezasahası içerisinde Luciano'nun topa eliyle müdahale ettiğini ve hakem Hakan Sivriselvi'nin görmediğini söyledi. Posizyonu görmeyen hakem Sivriselvi'nin yanlı yönetimine dikkat çeken Kayseri Erciyesspor Yönetimi, yanlış hakem kararlarının 3 büyüklerin Anadolu takımları ile oynadıkları karşılaşmalarda sonuca etki ettiğine ve bunun da Türk futbolunun gelişmemesine neden olduğuna dikkat çekti.

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Aşkın Genç konuyla ilgili İHA'ya yaptığı açıklamada, kulüp olarak hiçbir zaman hakemleri eleştirmekten yana olmadıklarını, fakat hakemlerin yanlı olarak verdiği yanlış kararların da dikkatten kaçmaması gerektiğini söyledi.

Genç, "Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmada oyunun mutlak hakimi bizdik. Gol posizyonlarına giren, rakibine üstünlük sağlayan bizim takımdı. Fakat futbolcularımızın gol yollarında etkisiz kalmaları, yakalanan 4-5 net gol posizyonunun değerlendirilmemesi, maçın golsüz berabere bitmesine neden oldu. Biz hakemin verdiği yanlış kararlardan dolayı maçtan galip gelemedik demiyoruz, fakat ilk yarıda Luciano'nun topa elini değdiği posizyon kesinlikle penaltıydı ve bu futbolcunun kırmızı kartla cezalandırılması lazımdı. Hakem bu posizyonu görmedi, ya da görmemezlikten geldi. Yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Sonuçta biz de galip gelmemiz için, kazandığımız gol posizyonlarını değerlendirmemiz gerekirdi" dedi.

Hakemlerin verdiği yanlış kararların Türk futbolunun gelişmesine olumsuz etki yaptığına dikkat çeken Genç, "Keşke hakemler 3 büyükler lehine olan bu tür posizyonları da görmeseler. Hakemler artık 3 büyüklerin Anadolu takımları ile yaptıkları karşılaşmalarda, çifte standarda son vermeleri lazım. Türk futbolu bundan gelişmiyor. Türk futbolunun gelişmesi için hakemlerin bütün takımlar için adil yönetimine ihtiyaç var. Yeni federasyonun bu konuda gerekli önlemi alacağını, yanlı hakem kararlarının sona ereceğini umut ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 11:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?