30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Kayseri, Rize'ye boyun eğdi

Turkcell Süper Ligi'nin 6. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında Ferndi'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında Dia Cire'nin kafa vuruşunda top Kayserispor defansı uzaklaştırdı.
17. dakikada Altan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde yükselen Ergin'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
55. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest atışı kullanan Gökhan Ünal'ın vuruşunda kaleci Zdravkov, yatarak topu kornere çeldi.
65. dakikada Altan'ın kullandığı korner atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Hasan'ın kafa vuruşunda top, ağlarla buluştu. 2-0
71. dakikada rakibinden kaptığı topla hareketlenen Gökhan Ünal, ceza sahası dışından sert vurdu. Top, kaleci Zdradkov'un sağından ağlarla buluştu. 2-1 

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, maç sonrası yaptığı açıklamada, ligin güçlü takımlarından Kayserispor'u yendikleri için mutlu olduklarını belirterek, "İlk önce galibiyetten ve çok iyi bir oyun sergiledikleri için oyuncularımı kutluyorum. Rakibimiz çok güçlü, saha da çok bozuktu. Sahaya rağmen gösterilen performans ve her söylediğimin yerine getirilmesi beni mutlu etti. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Futbolcularım ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıttı. Kazanmamız gereken bir maçtı, 3 puan aldık. Çaykur Rizespor'a gelmeden önce takımın güçsüz olduğunu düşünüyordum. Daha önce birlikte çalıştığım bazı futbolculara güvenerek buraya geldim, ama gördüm ki son derece başarılı ve kaliteli futbolculardan oluşan bir ekibiz. İlerleyen haftalarda bu takımla daha iyi işler başaracağız" dedi. 

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, hedefleri doğrultusunda kazanmaları gereken bir karşılaşmayı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "İki tane duran toptan çok basit gol yedik. Büyük hedeflerden bahsederken böyle basit ve kolay goller yemek bize yakışmadı. Bu karşılaşmadan gerekli dersleri çıkarıp bundan sonraki karşılaşmalarda bu hataları yapmamız gerekiyor. UEFA Kupası'nda son derece üst düzey bir maç yaptık. Bu yoğun maç trafiğinde de bazı oyuncu değişikliklerine gitmek zorundaydık. Ligde, Türkiye Kupası'nda ve UEFA Kupası'nda yolumuza devam etmek istiyorsak bütün futbolcularımızı bu mücadelenin içine sokmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Çaykur Rizesporlu futbolculardan Hasan ve Altan, bu maça kesin galibiyet için çıktıklarını belirterek, ligde aldıkları ilk galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 00:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?