30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Kayseri Erciyesspor bombayı patlattı

Kayseri Erciyesspor, milli futbolcumuz Halil Altıntop'un formasını giydiği Kaiserslautern'in stoperi Kamerunlu Lucien Mettomo ile prensipte anlaşmaya vardı..

Kulüp basın sözcüsü Aşkın Genç, ihtiyaç duyulan stoper mevkii için başlattıkları yabancı futbolcu arayışında mutlu sona gelindiğini söyledi.

Teknik direktör Mustafa Uğur'un raporu doğrultusunda stoper adayları arasında Kamerunlu stoper Mettomo'ya ağırlık verdiklerini, futbolcu ve menajeri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını kaydeden Genç, ''Kamerun Milli Takımı formasını 42 kez giymiş, şu anda Kaiserslautern'de top koşturan 28 yaşındaki Lucien Mettomo ile gece yaptığımız görüşmelerde anlaşmaya vardık. Şu anda Almanya'da bulunan Mettomo, Fransa'daki menajeri ile birlikte yarın Kayseri'ye gelerek, sezon sonuna kadar imza atacak. Kiralık oynatacağımız futbolcunun, istediğimiz takdirde daha uzun süre oynatabilme yetkisini elimizde saklı tutuyoruz.'' dedi.

Genç, 3 sezondur Almanya'da top koşturan Mettomo'nun daha önce de İngiltere ve Fransa liglerinde sürekli oynamasının futbolcunun kalitesini açıkça ortaya koyduğunu ve kendilerine büyük fayda sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Futbolcunun Afrika Kupası maçlarında Kamerun Milli Takımı forması giymemesinin kendileri için avantaj olduğunu ve bu durumun transferin gerçekleşmesinde en önemli nokta olduğunu anlatan Aşkın Genç, ''Sakatlıklar ve giden futbolcular nedeniyle stoper mevkiine acil bir futbolcu almamız gerekiyordu. Eğer, Afrika Kupası maçlarında yer alacak ve takımımıza geç katılacak olsaydı bizim için büyük sorun olacaktı'' dedi.

Genç, Bulgar Milli Takımı forması da giyen Sofya Levski takımı stoperi Topuzakov'dan ise vazgeçtiklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:25:29
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 12:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?