4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kayserispor'da hedef galibiyet

Kayserispor, Turkcell Süper Ligi'nde cuma günü deplasmanda Vestel Manisaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Karpuzatan'daki Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde çalışan sarı-kırmızılı futbolcuların hırslı oldukları gözlenirken, Vestel Manisaspor maçına galibiyet parolası ile hazırlanıyorlar.
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligdeki konumları itibari ile iyi bir yerde olduklarını, hedeflerinin bulundukları konumu korumak olduğunu söyledi.

Sağlam, "Ligde 3. sıradayız. En yakın rakibimiz ile aramızda 4 puanlık bir fark var. Ligin ilk yarısını bulunduğumuz konumda bitirmek istiyoruz. Bu yüzden de Vestel Manisaspor ve Galatasaray maçlarını kazanmak zorundayız. Bu iki maçı kazanarak, ilk yarıyı 35 puanla bitirmek istiyoruz" dedi.

Sağlam, çalışmalara sakat ve cezalı oyuncuların da katıldığını ve Vestel Manisaspor maçında kadroda eksiklerinin bulunmayacağını sözlerine ekledi. Öte yandan, Ertuğrul Sağlam, son haftalarda spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarını da değerlendirirken, Türkiye'de sporun üst düzey yöneticiler tarafından amacından çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

Ertugrul Sağlam, "Türkiye'de son haftalarda sahalarda yaşanan olaylar, bundan önceki senelerde de vardı. Maalesef ülkemizde son dönemde, son senelerde spor amacından tamamıyla çıkarılmaya çalışılıyor. Özellikle de üst düzeydeki yöneticiler tarafından. Sporun amacını tekrar hatırlamamız gerekir. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu, eğlence olduğu, sporda kazanmak kadar kaybetmenin de olduğunu, sonuçlarını hepimizin sağduyu ile karşılamamız lazım. Eğer şiddetin kapısını kapatmak istiyorsak, sevginin kapısını açmamız lazım. Birbirimizi sevmemiz lazım. Özellikle üst düzey insanların, yöneticilerin, antrenörlerin, toplumu yönlendiren insanların, medyanın çok dikkatli olması gerekir" dedi.

Sporda hakem, antrenör, yönetici, sporcu herkesin hata yapabileceğini kaydeden Sağlam, önemli olanın iyi niyetli olarak olayların önüne geçmek olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 12:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KENAN ADAR IP: 85.97.153.xxx Tarih : 8.12.2005 10:08:24
SEVGİLİ KYSERİSPORLU FUTBOLCULARIMIZA VE TEKNİK HEYETİMİZE BAŞARILAR DİLERİM. AYRICA ERTUĞRUL SAĞLAM HOCAMIZIN BİZİM İÇİN AYRI BİR YERİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK GEREKİR. KAYSERİSPORLU FUTBOLCULARIMIZ KALİTESİ VE TECRÜBESİ İLE BU MAÇI ALACAKLARINA İNANIYORUM.SİZİN İÇİN BİR FIRSAT LİG SIRALAMASINDA BEŞİKTAŞLA ARAMIZDA 4 PUAN FARK OLUP BUNU 7 YE ÇIKARIP İLK YARIYI GÜZEL BİR YERDE BİTİRİP İKİNCİ YARIDA LİDERLİK KOLTUĞUNU DÜŞÜNE BİLİRİZ. BU MAÇTAN EN AZINDAN 3 PUAN ALIP HAFTAYA ZORLU GALATASARAY MAÇI VAR O MAÇIDA ALIRSAK İKİNCİLİK BİZDEN KAÇMAZ CANI GÖNÜLDEN HEPİNİZE BAŞARILAR DİLERİM