4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kayserispor'da tarihi başarı

Turkcell Süper Ligi'nde haftayı Gaziantep deplasmanında aldığı farklı galibiyetle kapatan Kayserispor, ligde geldiği konumla tarihi bir başarı yakalamış oldu.

Ligin 3. sırasında yer alan ve en yakın rakibine 6 puan fark açan Kayseripor, kalan 3 maçı da kayıpsız kapatarak, ilk yarı sonunda bulunduğu yeri perçinlemek istiyor.

Kayserispor Basın Sözcüsü Emre Ayan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolcularının Gaziantepspor maçında çok iyi mücadele verdiğini ve bu iyi mücadelenin ürünü olan farklı galibiyeti aldıklarını belirterek, "Sivasspor, Vestel Manisaspor ve Beşiktaş maçlarını da kazanarak bulunduğumuz yeri sağlamlaştırmak istiyoruz" dedi.

Lige başlarken bu konuma geleceklerini tahmin bile etmediklerini kaydeden Ayan, "Lige başlarken, ligi ilk 8 içerisinde düşme korkusu yaşamadan bitirmek istiyorduk. Gerçekten takımımız çok büyük performans göstererek, tarihi bir başarıyı yakaladı. İlk yarının sonunda bakacağız, yönetim kurulu olarak teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda takıma takviye yapıp, hedefimizi büyüteceğiz. Şu an itibariyle ligdeki durumumuza baktığımızda 3. sıradayız ve en yakın takımla aramızda 6 puanlık fark var. Ligde üst sıralara gelmek kolay, kalmak zor. UEFA Kupası'na katılmak için de bulunduğumuz yeri koruyacağız" diye konuştu.

Ligde zirveye, şampiyonluğa oynamalarının çok zor olduğunu, bunun için büyük takımlarla eşit gelire sahip olmaları gerektiğini belirten Basın Sözcüsü Emre Ayan, "Bugünkü havuz sistemi ile zirveye oynamamız çok zor. Diğer Anadolu takımları için de zor. Çünkü Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlarla havuzdan eşit miktarda para alamıyoruz. Gelirlerimiz eşit değil. Bu nedenle büyük takımlarla rekabet edemeyiz. Bizim maddi sıkıntımız, bütçe sorunumuz yok ama, yine de büyük takımlar gibi bütçeye sahip değiliz. Eğer havuz sisteminde düzenlemeye gidilir, gelir takımlara eşit dağıtılırsa, neden zirveye oynamayalım. Şu an için zirve bize ekonomik ve mali açıdan zor" dedi.

Ayan, bugünü dinlenerek geçireceklerini, yarından itibaren Sivasspor maçı hazırlıklarına başlayacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 12:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?