3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Sağlam: Daha iyi olmanın hesabını yapacağız

Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasında Kayserispor, kendi sahasında Ankaraspor'u 2-1 yenerek çıkışını sürdürdü.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası yaptığı açıklamada, 3 puan almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Karşılaşma öncesinde bu müsabakadan alınacak 3 puanın, bizi ligde çok iyi bir yere getireceğini söylemiştik. Tabiri caizse torba değiştireceğimizi söylemiştik. Biz de artık Kayserispor olarak alt tarafla tamamen ilişkimizi kesip, bundan sonra ligin üst sıralarına oynamayı ve ligde üst sıralarda mücadele etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Taraftar, yönetim ve futbolcular olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Çok iyi bir ekip ruhuna sahibiz. İyi bir ekip ruhu sergiliyoruz. Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek daha iyi olmanın hesabını yapacağız. Ufak tefek sıkıntılarımız da var.

Bugün futbolcu kardeşlerimiz ilk yarıda çok iyi bir oyun ortaya koydu. Ve sonucunda da Ankaraspor gibi hem kadro yapısı olarak çok güçlü hem de geçen hafta Beşiktaş gibi bir takımı yenmenin moraliyle sahaya çıkan bir rakip karşısında çok iyi mücadele ettik. İlk yarıda 2-0 öne geçtik. İkinci yarıda biraz daha kontrollü oynayabilseydik maç bir an önce kopacaktı. Anlamsız panik yaptık. Skoru korumak için yapılan mücadele ve panik hali az daha bize pahalıya mal olacaktı. Ankaraspor, ikinci yarıda skoru eşitlemek için baskı kurdu. Sonuç itibarıyla ilk devresi çok iyi, ikinci devresi iyi olmayan futbol oynadık. İlk devre oyundan memnunum. İkinci yarı ise oyundan ziyade, alınan sonuçtan memnunum" dedi. Sağlam, geniş kadroları olmadığı için futbolcularını gereksiz kart görmemeleri konusunda uyaracağını sözlerine ekledi.

Ankaraspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, ikinci yarıda futbolcularının atılmasında dördüncü hakem ile Kayserispor menajeri arasındaki diyaloğu kınadığını, burada inanılmaz fair play hatasının yapıldığını belirtti. Takımının çok iyi mücadele ettiğini ifade eden Aybaba, "Ama bizim maalesef basit gol yeme geleneğimiz vardı. Bu geleneği bugün de bozmadık. Özellikle ikinci yarıda 10 kişi kaldıktan sonra 3-4 tane gol posizyonuna girdik. Ankaraspor, futbolu güzelleştirmek ve iyi oynamak, futbolun şov olduğunu, insanlara renkli ve güzel şeyler seyrettirmenin görevi olduğu bilinci içerisinde sahaya çıkıyor.

Ama maalesef karşımızda bu tür davranıştaki takımları göremiyoruz. Özellikle oyuncumuzun atılmasında karşı takımın kulübesindeki menajer ile 4. hakem arasındaki diyaloğu kınıyorum. Kendilerine hiç yakıştırmadım. Kazanırsınız, kayberdersiniz, hiç önemli değil ama, önemli olan iyi şeyler yapmak, iyi şeyler bırakmak. Oyuncuları iyi motive etmek. Ama maalesef inanılmaz bir fair play hatası yapıldı. Tekrar söylüyorum, dördüncü hakem ve menajer arkadaşı kınıyorum" diye konuştu. 

Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz ise, bu sene geçen sezonki sıkıntıları yaşamamak için lige daha farklı sarıldıklarını belirterek, "Fenerbahçe maçına kadar ligin 3. sırasındaydık. Üst üste 4 galibiyet almıştık. Fenerbahçe maçındaki yenilgi bizim moralimizi bozmadı, ama biz inanıyoruz ki bundan sonra ligi ilk 5 içerisinde bitireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 15:20:57
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 15:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KENAN ADAR IP: 85.100.86.xxx Tarih : 3.10.2005 16:20:18
KAYSERİSPOR ARTIK BAŞLI BAŞINA BÜYÜK BİR CAMİA OLARAK ÜST SIRALARDA YER ALMASI TARAFTAR OLARAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR KENDİLERİNİ BU BAŞARILARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM BUNDAN SONRA KAYSERİSPOR DÜŞME HATTINDA DEĞİL ÜST SIRALARDA BELLİ BİR POTANSİYELLE KENDİLERİNİ KANITLAMIŞLARDIR AYNI BAŞARIYI HAFTAYA BEŞİKTAŞ KARŞISINDADA BEKLİYORUZ ÇÜNKÜ FAVORİ TAKIM KAYSERİSPOR'DUR AMA KENDİLERİNİ BIRAKMAMALIDIRLAR,HEP AYNI DİSİPLİN İÇERİSİNDE DEVAM ETMELİDİRLER ÇÜNKÜ BEŞİKTAŞ TAKIMI 90 DAKİKA BİTEN KADAR MÜCADELE EDİYORLAR AYNI MÜCADELEYİ KAYSERİSPORDAN DA BEKLİYORUZ FENERBAHÇE MAÇINDA 74 DAK.DAYANDIK BU SEFER 90 DAK. DAYANIRSAK BU MAÇI KAZANIRIZ. ERTUĞRUL SAĞLAMI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM BİZE BU SEVİNCİ YAŞATTIĞI İÇİN