3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Sağlam: İyi mücadele ettik

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sivasspor karşılaşmasında her iki takımın da iyi mücadele ettiğini söyledi.

Sağlam, "Bizim açımızdan gerçekten önemli bir karşılaşma idi. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde kazanmamız gereken karşılaşma idi. 90 dakika boyunca çok üstün oynadık.

Rakibimizin 10 kişi kalması da buna etkendi. Her şeye rağmen, rakibimiz iki pozisyon buldu ve kalemizde 2 gol gördük. Bu da bizim için değerlendirilecek bir olay. Oyuncularım 90 dakika boyunca iyi niyetli mücadele ettiler. Onları tebrik ediyorum.

Sivasspor'lu futbolcuları da tebrik ediyorum. Birisi hariç. Bugün gerçekten sahadaki mücadele üst düzeydeydi. Oyun oynanırken, sahanın içerisinde futbolun gerektirdiği sertlikler olabilir. Çünkü futbol mücadeleye dayalı oyun.

Ama gereksiz yere maçın çığırından çıkarılmasına anlam veremiyorum. Biz hafta başından beri Kayserispor ve Sivasspor camiaları arasında bir dostluk köprüsü oluşturmaya çalıştık. Buna yönelik olarak her iki camiadan da çok güzel mesajlar verildi.

Bütün bunlara rağmen sahada yapılan provokasyonlara da futbolcular alet olmadılar. Gerçekten de centilmence karşılaşma oldu. Ama özellikle rakip takım antrenörünün golden sonra yaptığı hareket ve devre arasında giderken sarf ettiği sözler bizim Sivasspor camiasına olan saygımız ve kendi terbiyemizden bu sözlere cevap vermedik.

Dolayısıyla maç içerisinde ufak tefek olaylar oldu. Ama maçı izleyenler, güzel müsabaka izlediler. Stadı dolduran taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu kadar provoke edilmesine rağmen 90 dakika boyunca tek bir kötü kelime söylemeyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra kaybettiğimiz 2 puanı Vestel Manisaspor maçında telafi etmeye çalışacağız" dedi.

Hakemler ve pozisyonlar konusunda da Sağlam, "Bu tür olaylar futbolda olağan şeyler. Oyun içinde futbolcular birbirine sert girer. Sarı kart, kırmızı kart görür. Bu hakemin takdiridir. Hakem penaltıyı görür görmez, bizim kabul etmediğimiz bahsi geçen diğer davranışlardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 10:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?