3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Sağlam oyundan memnun değil

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Denizlispor'un, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı lig karşılaşmasında da 6 gol yemesine rağmen çok iyi mücadele ettiğini söyleyerek, haklı bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Kayserispor olarak diğer maçların sonucuna göre kupadaki durumlarının belli olacağını ifade eden Sağlam, "Bugün Johnson'un kırmızı kart görmesine kadar oynadığımız oyun, belki de bu sezonki en kötü oyunumuzdu. Kırmızı karta kadar anlaşılmaz derecede kötü oynadık. Maçın sonucunu değerlendirdiğimiz zaman, keşke kırmızı kartı daha önce görseydik diye düşündük. Kırmızı kartı görmemiz, takım üzerinde olumlu etki yaptı. 10 kişi kaldıktan sonra takımımız, daha gayretli bir oyun ortaya koydu. Belki de son 10 dakikada bulduğumuz 2 gol, Trabzonspor ve Denizlispor ile aramızdaki 3'lü averajda bize avantaj sağlayacak" dedi.

Soyunma odasında oyuncuları ile konuştuğunu da dile getiren Sağlam, son 10 dakikadaki iyi mücadele sonucunda oyunun kaderini nasıl değiştirebileceklerini futbolcular ile tartıştıklarını kaydetti. Sağlam, "Sonuç olarak son 15 dakikasını çıkardığımız zaman bugün ortaya koyduğumuz oyun, bizim açımızdan kötü bir karşılaşma oldu.

Belki de sezonunun yorgunluğu, ilk yarının sonunun gelmesi ve sporcularımızın da tatil havasına erken girmeleri bize sıkıntılı bir gün yaşattı. Tabii ki üzgünüz, ama son 10 dakikada attığımız 2 gol, bizi bir nebze olsun teselli etti. Bu karşılaşmadan çıkarılacak çok ders var. Gerekli dersleri hanemize kaydedersek, kaybederken bile kazanırız diye düşünüyorum. Ama önümüzdeki maçlarda bu hataları tekrarlamayacağız.

Şu bir gerçek ki, takımımızı fiziki desteğin yanısıra zihinsel anlamda da hazırlamak zorundayız. Çünkü oyuncularımızı büyük hedeflere yönlendirmek istiyoruz. Ligin zirvesine oynayacaksak, hem fiziksel anlamda hem de zihinsel anlamda buna hazır olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yedek kulübesinde oyuna girmeyi bekleyen oyuncuların, oyunun kaderini değiştiremeyecek düzeydeki futbolculardan oluştuğu yönündeki eleştiriye de cevap veren Sağlam, "Bu takım kısıtlı kadro yapısıyla bugüne kadar ligin üst sıralarını zorladı. Bazı maçlarda kulübedeki 7 oyuncumuzun hepsi paf takımımızın oyuncusuydu. Dolayısıyla sıkıntılı bir kadro yapısı içinde üstün mücadele örneği göstererek Kayserispor'u ligdeki konumuna getirdik.

Şimdi önümüzde çok güzel bir fırsat var. Devre arasında eksikliklerimizi giderip, hem sayısal anlamda, hem de takımımızın aksayan mevkilerine yapacağımız takviyelerle 2. yarıya daha güçlü bir kadro yapısıyla girmek istiyoruz. Bu transfer dönemini iyi değerlendirip hem takımımıza katkıda bulunacak, hem de üst sıralardaki yerimizi koruyabilecek futbolcuları transfer edeceğiz. Çünkü 2. yarı, lig çok daha sert geçecek. Bu zorlu lig mücadelesinde de kadromuzu takviye etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Yapacağımız transferler de defans ağırlıklı olacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 11:00:25
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 14:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?