3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Sağlam'dan taraftara 'stadı cehenneme çevirin' çağrısı

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşılamasında ortaya koydukları mücadelenin karşılığı olmayan bir sonuçla sahadan ayrıldıklarını ifade ederek, "Fenerbahçe maçından alınacak derslerimiz var" dedi.
Kulüp Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçen hafta Fenerbahçe ile oynadıkları maçı değerlendirerek, gelecek hafta sonu Ankaraspor maçı hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Maç öncesinde Fenerbahçe karşılaşmasını kazanıp Kayseri'ye lig 2.'si olarak dönmek amacıyla İstanbul'a gittiklerini fakat bunu başaramadıklarını kaydeden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi: "Müsabakayı kazansaydık lig 2.'si olacaktık. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynamak gerçekten çok zor. Fenerbahçe taraftarı takıma büyük bir katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu da bu stada gelen takımları olumsuz olarak etkileyen bir atmosfer var. Fenerbahçe karşılasmasında ortaya koyulacak mücadelenin sonuçla pekişmesi bizim açımızdan çok önemliydi.

Bununla beraber insanları takımımızla alakalı olumlu izlenimlerinde, onların ne kadar haklı olduklarını onlara bir daha gösterebilmek ve Kayserispor'un ligde bulunduğu konumu hakkettiğini insanlara gösterme açısından bizim için çok önemli bir karşılaşma oldu. Nitekim karşılaşma öncesi teknik ve taktiksel görüşmelerde Fenerbahçe'nin olumlu yanlarını ortaya koyduk. Bize avantajları olacak yanlarını ortaya koyduk. Ama müthiş bir taraftar desteği altında oynadık. Çünkü bir hafta önce alınan Beşiktaş galibiyeti hem taraftara, hem takıma olumlu yönde yansımış. 75. dakikaya kadar bu statta görmediğimiz bir taraftar desteği gördük. 75. dakikaya kadar taraftardan en ufak bir tepki görmedik. Hep olumlu bir şekilde takımlarını motive ettiler. Dolayısıyla 75. dakikaya kadar sporcu kardeşlerimizden istediğimizi aldık. Belki ofansif yönden daha etkili olabilirdik. 75. dakikaya kadar Fenerbahçe'nin önemli bir üstünlüğü olmadı. Alex'in attığı gol planlarımızı altüst etti. 75. dakikaya kadar bizim açımızdan olumlu seyreden maç bir anda değişti. Biraz daha risk almaya başladık.

Açıkçası bu riski biz biraz abarttık. Maç bitimine kadar kalemizde 2 gol daha gördük. Ortaya koyduğumuz mücadelenin karşılığı olamayan bir sonuçla Fenerbahçe stadında mağlup olarak ayrılmak zorunda kaldık. Ortaya koyduğumuz mücadele ile Fenerbahçe stadından alnımız dik bir şekilde çıktık. Puan olarak hanemize 3 puan yazılmadı, ama biz orada Kayserisporu çok iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Tabiki Fenerbahçe maçından alınacak dersler var. Yapmış olduğumuz hataları tekrar yapıp ileriki haftalara taşımamamız lazım" dedi.

Artık Fenerbahçe maçının geride kaldığını ve tamamen Ankaraspor maçını düşündüklerini kaydeden Teknik Direktör Sağlam, "Önümüzde çok önemli bir Ankaraspor karşılasması var. Bu maçtan alınacak 3 puan bizi belki de ligde geçen haftaki konumumuza çıkartabilir ve milli maç arasında da Kayseri halkına huzurlu bir 15 gün geçirtebilir. 8 hafta sonunda da 15 puana ulaşmak da bizim adımıza mutluluk verici bir olaydır. Onun içinde Ankaraspor karşılasmasına tüm taraftarımızı davet ediyorum.

Biz nasıl Şükrü Saracoğlu'nda olumsuz bir atmosfer yaşadıysak, Ankarspor'a da o havayı yaşatmalıyız. Ankaraspor karşılaşmasında da taraftarımız önünde 3 puan almak istiyoruz. Sporcu kardeşlerimiz de bu karşılaşmanın önemini biliyor. Ankaraspor karşılaşması hazırlıklarına dün itibariyle başlamış bulunuyoruz. Mehmet Topuz'un cezalı bir durumu var. İnşallah bir karşılaşmayla cezasını tamamlayacağını düşünüyoruz. Fakat sakat futbolcumuzun olmaması bizim adımıza sevindirici. Başka bir sevindirici durumda 7 hafta boyunca büyük sakatlıklar yaşamamamız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 17:55:58
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 18:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KENAN ADAR IP: 85.103.104.xxx Tarih : 28.09.2005 11:09:48
ERTUĞRUL HOCAYI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ TARAFTARIN KAYSERİSPORA DESTEK VERDİĞİ GİBİ YÖNETİMİNDE TARAFTARA DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUZ.BÜYÜK TAKIMLARIN GELMESİYLE BİLET ARTIŞLARIDA BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORUZ,YÖNETİM NE KADAR BİLET FİYATLARINI İNDİRİRSE TARAFTARLARIMIZDA GELECEKLERDİR,NASILKİ GEÇEN SEZON DÜŞME HATTINA GİREN DÜŞTÜ DEDİĞİMİZ KAYSERİSPORU SONUNA KADAR DESTEKLEDİYSEK ŞİMDİ DE 30.000 TARAFTARIMIZDA GELMEYE HAZIR BU TARAFTAR KARŞI RAKİBE CEHENNEMİ AÇMAYA HAZIR OLURLAR BU ARADA 38 GENÇ TARAFTARLAR DERNEGİ HEM AÇIK HEM ERCİYES HEMDE ERKİLET KALE ARKASINA DAĞILARAK UYUYAN VATANDAŞI UYANDIRMAYA ÇEKİRDEK ÇİTEN VATANDAŞI DA DESTEKLETMEK ALIŞTIRMALI ERTUĞRUL HOCANIN İLK ONBİRİNDEN SONRA 12.ADAMI SAHADA OLACAKTIR.İNANIYORUM Kİ YÖNETİM BİRAZ İNSAFLI OLARAK TARAFTARA KAPILARINI AÇSIN TEK YÜREK HALİNDE TAKIMIMIZI SONUNA KADAR DESTEKLEYELİM.ÖNCE YÖNETİM CEHENNEMİN ÇAKMAĞINI ÇAKSIN GERİSİNİ BİZLERE BIRAKSIN.KARŞI RAKİP NEREYE GELDİĞİNİ ŞAŞIRSIN TOP OYNAMAYA KORKSUN...