3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Şemsiye ve battaniyeye izin yok

Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor takımlarının taraftar temsilcilerinin, kış koşullarını gerekçe göstererek, Atatürk Stadı'na şemsiye ve battaniyeyle girmeleri talebine Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'den izin çıkmadı.

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, taraftarların, şemsiye ve battaniye ile stada girmeleri yönünde yaptığı talebe olumlu yanıt vermelerinin mümkün olmadığını belirterek, ''Güvenlik açısından buna izin vermemiz söz konusu olamaz'' dedi.

Orhan Özdemir, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor takımlarının taraftar temsilcilerinin, kış koşullarını gerekçe göstererek, Atatürk Stadı'na şemsiye ve battaniyeyle girmeleri yönünde kendilerine başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Özdemir, bunun güvenlik açısından mümkün olamayacağını belirterek, Turkcell Süper Ligi'nde 2 takımı bulunan kentte, her hafta 1 maç yapıldığına ve güvenlik önlemlerinin esnetilemeyeceğine dikkati çekti.

Karşılaşmalarda, tribünde şemsiye açan taraftar ile şemsiye açmayanlar arasında kavga yaşandığını ifade eden Özdemir, ''Şemsiyeden süzülen yağmur suyu, yan taraftaki diğer taraftarın üzerine geldiği için tartışmalar çıkıyor. Ayrıca, şemsiyenin sivri ucu, sahaya fırlatılma ihtimali de olumlu cevap vermemizi engelliyor. Taraftar maça geliyorsa her türlü kıyafetini temin etmek zorundadır. Yağmurdan ve soğuktan koruyan son derece özenle hazırlanmış yağmurluklar var. Taraftar bunlardan temin ederek, kış şartlarından en az etkilenerek, takımını destekleyebilir.'' diye konuştu.

Özdemir, emniyete yapılan bu başvurunun Türkiye'deki maç kültürünün eksikliğinden kaynaklandığını, zamanla bu sorunun aşılacağına inandığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 15:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?