4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Spora gölge düşürmeyin

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Aşkın Genç, Türkiye-İsviçre maçından sonra sahalarda şiddet olaylarının arttığını öne sürerken, bu öfke ve gerginliğin spor ve fair-play ruhuyla bağdaşmadığını kaydetti.

Sporda kazanmanın da kaybetmenin de olduğunu, spor yaparken dostluğa hiçbir zaman gölge düşürülmemesi gerektiğini ifade eden Genç, "Son haftalarda gerek süper lig, gerek 2. lig, gerekse basketbol müsabakalarına bakıyoruz. Hepsi neredeyse kavga ile bitiyor. Saha ve salonlarda sporcular arasında gerginlik, öfke mevcut. Hemen hemen her maçta hakemlere tepki var. Spor amacından saptırılıyor. Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olayların ardından, sanki sahalarda çıkan olaylar biraz daha artmış gibi. Biz sahalarda çıkan olayları, gereksiz öfke ve gerginliği hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Bu öfke ve gerginlik spor ve fair-play ruhuyla bağdaşmıyor. Her maçta yenen ya da yenilen taraf olacak. Bu sporun gereği. Bizim isteğimiz olayların önüne geçilmesi ve bu konuda federasyonun, kulüplerin, antrenörlerin, sporcuların, herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz" dedi.

Hakemler konusuna da değinen Genç, "Hakemleri eleştirmeden yana değiliz. İnsandır, onlar da hata yapabilirler. Önemli olan yapılan hatanın bilinmesi ve tekrarlanmaması. Ard niyetten uzak durulması. Hakemlerin de, sporcuların da profesyonellikten hiçbir zaman uzaklaşmamaları" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 14:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?