30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Test yarışması tamamlandı

Kayseri'de Ali Dağı'nda yapılan 2007 Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası ön test yarışması tamamlandı. Talas İlçe Belediyesi'nin organize ettiği yarışmada dereceye giren sporcular düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

Talas Belediyesi 100. yıl etkinlikleri kapsamında müracaat ederek ev sahipliği yapacağı Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının provası olan ön test yarışmasını bin 750 metre yüksekliğindeki Ali Dağı'nın zirvesinde gerçekleştirdi. 4 gün süren yarışmalarda yamaç paraşütünün yanı sıra, Türkiye de ilk defa yelken kanat sporcuları da yarıştılar. Yarışmanın son gününde Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım tüm sporculara iftar yemeği verdi. Belediye sosyal tesislerindeki iftarın ardından ise ödül töreni düzenlendi. Yamaç paraşütü organizatörü Adem Hasgül ödül töreninde bir konuşma yaparak, yarışmanın en güzel bir şekilde gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. 

Paragliding Word Cup Teknik Delegesi Fransız Xaier Murillo ise, 3. kez Kayseri'ye geldiğini hava koşullarına rağmen güzel bir yarışmanın gerçekleştirildiğini söyledi. Murillo, Dünyada en iyi organizasyonlardan birinin Kayseri'de yapıldığını belirterek, gelecek yıl Dünya Şampiyonasında tüm yarışmacıları görmek istediğini belirtti.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım törende yaptığı konuşmada iyi bir ev sahipliği yapmaya gayret ettiklerini belirterek yarışmaya katılan sporculara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Yıldırım, “Bizim en büyük arzumuz Ali Dağı'nda yamaç paraşütü ve yelken kanat sporunu yaygınlaştırmak ve sizlerle buluşturmaktı. Bu arzumuz gerçekleşti. Önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyonla Dünya şampiyonasında bizlere ve sizlere yakışır bir yarışma hazırlamak istiyoruz. Gelecek nesillere bu sporu hem sevdirip, hem de aktarmak amacındayız. Katılımlarınız için teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonasında hepinizi görmek istiyoruz.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yamaç paraşütü ferdi klasmanda 1. Fransız pilot Oliver Humbert, 2. Fransız pilot Eric Olivver ve 3. Bilal Kaya'nın ödülünü Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım verdi. 

Yamaç paraşütü takımlarında 1. Fransız Tofioles , 2. Solparaglidirs, 3. THK'nın Türk Kuşu B takımı sıralamada yer alarak kupalarını aldılar. Yelken kanat yarışmalarında ise 1. Yılmaz Tuğrul, 2. Kamil Demirkan, 3. Mustafa Yüzük dereceye girdi. Yelken kanat takımlarında ise 1. Türk Kuşu B, 2. Türk Kuşu A ve 3. Kayseri takımı sıralamada ödüllerini aldılar. Ayrıca organizasyonda görev alanlara teşekkür plaketi verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 13:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?