7
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

ABD'li turizm yazarları Kapadokya'da

ABD'li Tur Oparatörleri ve Turizm Yazarlarından oluşan 110 kişilik gurup, Kapadokya'ya geldi. Bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini gezen gurup Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirtti. 

ABD'nin çeşitli merkezlerinde faaliyet gösteren ve Avrupa ülkelerine ABD'li turist gönderen Tur Operatörleri, Turizm Seyahat Acentası yetkilileriyle çeşitli gazete ve dergilerde turizm yazarlığı yapan gazetecilerden oluşan 110 kişilik gurup Türkiye'ye geldi. Türkiye'yi ve Türk turizmini daha yakından tanımak amacıyla gelen gurup bir hafta boyunca başta Kapadokya, İstanbul ve Antalya olmak üzere Türkiye'nin çeşitli turizm merkezlerinde gezi ve incelemelerde bulunacak. 

Geziye katılan ABD'li Gazeteci Robert E. Watson, Türkiye'nin tarihi ve turizm değerleriyle çok güzel bir ülke olduğunu belirterek, burada bulunmaktan büyük zevk aldığını söyledi. FAM News isimli turizm dergisinde turizm üzerine yazılar yazan Watson, ABD'den Türkiye'ye daha fazla turist gelmesi için Türkiye'nin tanıtımı konusunda elinden geleni yapacağını belirterek, "Türkiye ABD'li turistler için çok güvenli bir ülke. ABD'ye döndüğümde bütün Amerikalılar'ı buraya çağıracağım ve buranın ne denli güvenli bir ülke olduğundan bahsedeceğim" dedi. 

İnternationel Travel News isimli derginin editörlüğünü yapan Yazar David Tykol ise Türkiye'nin ve Türk insanlarının çok güzel olduğunu ve buraya hayran kaldığını söyledi. ABD'li turistler için Türkiye'nin çok eşsiz bir tatil merkezi olduğunu kaydeden Tykol, bunun için tanıtıma biraz daha fazla önem verilmesini istedi. 

Geziye katılan ABD'li tur operatörü Margred Brown' da Türkiye'yi ilk olarak 36 yıl önce gördüğünü, ancak bu gezisinde ülkenin önemli turizm merkezlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Brown, "Gerçekten gezdiğimiz yerler oldukça büyüleyici. Amarika'ya döndüğümde tüm arkadaşlarıma Türkiye'nin ne kadar harika bir ülke olduğundan bahsedeceğim" diye konuştu. 

26 yıldır turizm sektöründe çalıştığını ifade eden Barbara English ise Türkiye'nin bugüne kadar gittiği ülkeler içerisinde oldukça farklı bir yere sahip olduğunu ve oldukça değerli kültürel bir mirası barındırdığını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 10:35:33
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 10:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?