4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Japon turistlerin kar altında deve turu

Kapadokya bölgesini yoğun kar yağışı altında gezen Japon turistler, doğa harikası peribacaları arasında düzenlenen deve turlarına büyük ilgi gösteriyor.


Kapadokya bölgesinde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte yeryüzünün en ilginç doğa oluşumlarından biri olarak kabul edilen peribacaları da eşsiz bir güzelliğe büründü. Özellikle Uçhisar beldesinde bulunan tarihi Uçhisar Kalesi ve etrafındaki peribacaları yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekerken, bu aylarda bölgeye en çok ilgiyi gösteren turistlerin başında Japonlar geliyor.

Her mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler sunan Kapadokya'da peribacalarını karlar altında gezmeyi tercih eden Japon turistler, bölgede düzenlenen kısa deve turlarına da katılıyor. Uçhisar Kalesi altında Mehmet Zeyrek'in sahibi olduğu ve 'Şaban' ismini verdiği deveye binerek hatıra fotoğrafı çektiren Japonlar, keyifli dakikalar geçiriyor.
Tatil için Türkiye ve Kapadokya'yı tercih eden Japon öğretmen Tomoko Shimada, karlar altında peribacalarının büyüleyici göründüğünü belirterek deve turunun da çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

Nakata Urova ise arkadaşı ile birlikte bindiği deve üzerinde oldukça konforlu bir yolculuk yaptığını söyleyerek, "Kapadokya gerçekten çok güzel. Burayı gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum" dedi.

Japon turistlerin deve turlarına büyük ilgi gösterdiklerini söyleyen Mehmet Zeyrek isimli deveci, turistlerin kendisine en çok devesinin üşüyüp üşemediğini sorduğunu belirtti. 15 yıldır bölgede deve turları düzenlediğini ifade eden Zeyrek, "Bu develerin çöl develerinden farklı olarak tüyleri var ve kar altında üşümüyorlar. Turistler bu turları oldukça heyecanlı buluyor. Hayatlarında ilk kez binenler korkuyor ama deve üzerinde biraz dolaştıktan sonra tedirginlikleri geçiyor" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 12:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?