4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kapadokya turist kaynayacak!

Kapadokya bölgesinde turistik tesis işletmecileri 2007 yılını bölge turizmi için verimli bir yıl olarak değerlendirirken, 2008 yılında bölgeye gelen yabancı turist sayısında önemli bir artış bekleniyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın ilginç jeolojik yapısının yanı sıra peribacaları, peribacalarına oyulan yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri, kaya kiliseleri ve diğer güzellikleri ile yeryüzündeki ender doğal ve kültürel turizm merkezleri arasında yer aldığını söyledi.

Her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesinin son yıllarda Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Tok, son yıllarda bölgeye gelen yabancı turist sayısındaki artışın oldukça sevindirici olduğunu belirtti. 2007 yılında bölgedeki müze ve ören yerlerini Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 890 Bin 899'u yerli, 984 bin 781'i yabancı olmak üzere toplam 1 milyon 875 bin 680 turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Tok, "2007 yılı daha önceki yıllarda göre bölge turizmi için iyi geçti. Bu yıl içerisinde bölgenin gerek yurt içinde ve gerekse de yurt dışında tanıtımı için ciddi adımlar atıldı. 2008 yılı için şimdiden olumlu izlenimlerimiz var. Öyle tahmin ediyoruz ki; Kapadokya ve Türk turizmi için iyi bir yıl olacağı düşüncesindeyiz. Özellikle Almanya'dan bu günlerde ciddi talepler alıyoruz. Rezervasyonlar bir hayli yoğun ve bu da bize bu yılın iyi geçeceğini gösteriyor" dedi.

'UZAKDOĞULU VE ABD'Lİ TURİSTLER'DE ÖNEMLİ ARTIŞ'
KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, 10 yıl önce bölgeye gelen Uzakdoğulu ve ABD turist sayısının bu günlerde yaklaşık yüzde yüz oranında bir artış gösterdiğini söyledi. Sadece geçtiğimiz yıl bölgeye gelen Uzakdoğulu turist sayısının 500 bine yaklaştığını kaydeden Tok, bunun oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Tok, "Yapılan etkin tanıtımlar ile birlikte her yıl bölgeye gelen yabancı turist sayısında artışlar yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız Kapadokya'nın tanıtımına ayrı bir önem veriyor. Geçtiğimiz yıl Kapadokya için özel olarak bir tanıtım filmi hazırlandı. Bu film bu yıl içerisinde çeşitli Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde gösterime girecek. Bunun meyvelerini çok çabuk alıyoruz. Örneğin Japon ve ABD'li turist sayısında önemli artış var. Özellikle kış mevsiminde bölgeye gelen bu turistler bölgede ciddi bir rezervasyon talebi ile karşılaşmamıza neden oluyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 12:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?