3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Kapadokya'da 16 balonluk filo

NEVŞEHİR'in Göreme Beldesi'ndeki bir balon şirketi 1- 36 kişilik 16 farklı balonu ile aynı anda 350 kişiye metrelerce yükseklikte Kapadokya bölgesini konuklarına izlettirme fırsatı veriyor.

Uluer Balonculuk Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, Kapadokya Bölgesi'ne her yıl 2 milyon yerli ve yabancı turist geldiğini, harikalar diyarını anımsatan peribacaları ile diğer doğal ve kültürel güzellikleri, havadan da izlettirdiklerini söyledi.

Havacılık alanında sıcak hava balonu alanında Kapadokya'yı dünyanın örnek uçuş merkezi konumuna getirmeyi hedeflediklerini anlatan Uluer, “Pilot arkadaşlarımızın gözetiminde insanlar büyülü bu ortamı kimi zaman 800 ve kimi zaman da 100 feet yükseklikten görebiliyor. Konuklarımızın tercihleri doğrultusunda uçuş yapıyoruz. 2006 yılında hizmet verdiğimiz bu alanda 50 bine yakın insana havadan Kapadokya bölgesini izlettirmenin keyfini yaşattık'' dedi.

Bu sektörde Kapadokya bölgesini dünya devi haline getirmeyi amaçladıklarını bildiren Uluer Balonculuk Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, “Hızla genişleyen ve oluşturduğu ağ ile dünya markasına doğru ciddi ve tutarlı hizmet ortaya koyuyoruz. Bize bağlı ‘Anatolian Balloons' bünyesinde 16 balona sahibiz. Aynı anda 350 yerli ve yabancı misafirimize Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini havadan izletebiliyoruz. Birkaç yıllık süreçte bu hedefi 25 balon ve 500 kişiye ulaştırmayı planlıyoruz'' diye konuştu Uluer, modern anlamda hizmet yürüttükleri bu sektörde, balona binen her müşterinin özel olarak sigortalı olduğunu anlatırken, her türlü uçuş güvenliği içerisinde uzman ve deneyimli pilot ve yer hizmetleri ekipleri ile Kapadokya’yı dünyaya taşımaya devam edeceklerini kaydeti.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 18:29:51
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 18:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?