4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kapadokya televizyoncuların gözdesi

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Kapadokya bölgesi, yabancı ve yerli televizyon kanallarının gözde çekim platosu oldu.

Nevşehir Müze Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, ilginç yeryüzü oluşumları sebebiyle "Dünyanın 8. Harikası" olarak kabul edilen Kapadokya bölgesinde, 2007 yılında İtalya ve Güney Kore'den 6, Japonya ve Amarika'dan 5, İngiltre'den 4, Ukrayna, Endenozya ve Hindistan'dan 3, Çin, Fransa, Almanya ve İspanya'dan 2, Rusya, Belarus ve İran'dan birer televizyon kanalı, belgesel çekimi yaptı.Yabancı televizyon kanallarının yanı sıra yıl içerisinde Türkiye'den de 36 televizyon kanalı bölgede belgesel ve film çekimi yaptı.

Bölgede televizyon kanallarının çekim yaptığı mekanların başında ise, yörenin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Mustafapaşa, Zelve, Paşabağı, Çavuşin, Kaymaklı ve Derinkuyu geliyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 88.254.65.xxx Tarih : 9.01.2008 10:55:30

CAPPADOCIA!NIN KALBİ ÜRGÜP DÜNYANIN GÖZDE TURİZİM MERKEZİ YALNIZ EKSİK OLAN KONU YAPALAN ÇEKİMLER VE GEZİLER NETİCESİNDE RESİMİN ALTINDA BÖLGENİN HER TURİZİM BELDESİ >ADI > YAZILI ** ÜRGÜP**İSMİ DAHİYAZILMAMIŞ VATANIM BİR BAŞAKA GÜZEL HER ZAMAN.DOSTLAR..