7
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Balon turlarına turist ilgisi

Turistler 1 saatlik balon turu için 150 Euro, 1.5 saatlik tur için ise 210 Euro karşılığında Kapadokya’yı gökyüzünden izliyor.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen balon turlarına yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yaklaşık 20 yıldır balon turları düzenleyen bir balonculuk şirketinin sahibi Suat Ulusoy, turizm sezonunun açılmasıyla balon turlarını yeniden düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Ulusoy, balon turlarına daha çok yabancı turistlerin, bu yıl özellikle Koreli ve İspanyol turistlerin yoğun ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Balon turlarının, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezleri ile doğal güzelliklerini gökyüzünden kuşbakışı izleme imkanı sunduğunu kaydeden Ulusoy, şöyle konuştu:
“Yıl içerisinde yaklaşık 2.5 aylık sürede uçan balon turları düzenliyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte bölgede turist hareketleri de arttı. Biz de bu gelişmeye paralel olarak sezonu açtık. Turistler 1 saatlik balon turu için 150 Euro, 1.5 saatlik tur için ise 210 Euro karşılığında Kapadokya’yı gökyüzünden izliyorlar. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan balon turları, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerinin gökyüzünden gezilmesiyle sürüyor. Tur sonunda turistlere sıcak şarap veya şampanya ikram ediyoruz.”

Sezon başında balon turlarına olan ilgiden memnun olduklarını ifade eden Ulusoy, ilginin sezon sonuna kadar sürmesini beklediklerini söyledi.
aa
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 22:27:53
Güncelleme :22 Mayıs 2006 Pazartesi 22:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra yaman IP: 88.228.89.xxx Tarih : 27.03.2010 23:48:02

merhaba ben esra nevsehır truzım alanında yapılan her seyın takıpcısıyım ve gercekten takdırı hakedılen seylerde yapılıyor gercekten tebrık ederım.bende bır dıl ogrencısıyım ercıyes unıversıtesınde japon dılı okuyorum 2. sınıf sızın dogu ulkelerınden geln trustlere gosterdıgınız olanıklar ılgılımı cektı ve sıze katılmayı cok ısterım bı bılgılendırmede bulunursanız sevınırım...basarılarınızın devamını dılerım..