6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Kapadokya yurt dışına açılıyor

Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden olan Kapadokya, 8-12 Mart 2006 tarihleri arasında Almanya'da gerçekleştirilecek Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda tanıtılacak.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tok, 2006 yılı turizm sezonunun açılışı öncesinde bölgenin yabancı fuarlarda tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu amaçla yılbaşından bu yana katıldıkları İtalya Milano, İspanya Fiture ve İstanbul EMİT fuarlarında Kapadokya stantlarına büyük bir ilgi gördüklerini kaydeden Kapadokya KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, 8-12 Mart 2006 tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek ITB Fuarı'nda bölgeyi en iyi şekilde tanıtmanın gayretini vereceklerini dile getirdi.

Diğer yurt dışı fuarlara oranla Almanya'da düzenlenecek ITB Fuarı'nın, Alman turistin çekilmesi açısından da büyük önem taşıdığına işaret eden Tok, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 bin metrekarelik bir alan, Türkiye'den fuara katılacak 11 ayrı bölge için tahsis ediliyor. Kapadokya olarak bize 16 metrekarelik alan verilmiş durumda. Bölgeyi tanıcı materyallerle katılacağımız fuarın bölgemiz açısından son derece verimli geçmesini umut ediyoruz. Bu fuar bir anlamda 'turizm borsası' olarak da ifade ediliyor. Bu borsada Kapadokya'yı en iyi şekilde tanıtıp pazarlayarak bölgede iyi bir turizm sezonu geçirmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 12:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?