8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Emniyet'e yeni bina

Niğde Emniyet Müdürü Ferudun Boz, yeni yaptırılacak hizmet binasının, Niğde'nin ihtiyacını 50 yıl boyunca karşılayacak bir bina olacağını söyledi.

Boz, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait araç, gereç, mal ve malzemenin satış, hibe, hek ve hurda durum ve işlemleriyle hizmet satışına dair kanuna ek olarak çıkartılan, "Mülkiyeti Hazine'ye ait olup, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tahsisli taşınmazlardan gerekli görülenlerinin, İçişleri Bakanlığı ile mutabık kalınarak tahsislerini kaldırmaya, satmaya Maliye Bakanlığı yetkilidir" maddesi gereği, Niğde Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının satılarak elde edilen gelirle Polis Meslek Yüksek Okulu yanında yeni bir hizmet binası yaptırılacağını ifade etti. Boz, yeni hizmet binası için şu anda net bir proje olmadığını, ancak çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Garnizon Komutanlığı'nın karşısı ile Polis Meslek Yüksek Okulu'nun yanında bulunan 13 dönümlük arazinin Defterdarlık tarafından tahsisinin yapıldığını belirten Boz, "Yer tahsisinde bir problem yok ama proje konusunda henüz bir çalışma yapmadık. Projenin hazırlanmasından sonra da yeni çıkan yasaya istinaden şu an İl Emniyet Müdürlüğü olarak kullandığımız binanın satışını gerçekleştireceğiz. Buradan elde edilecek gelirle oraya Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne yakışır bir hizmet binası yaptıracağız. Yeni yapılacak hizmet binası teşkilatımızı 50 yıl idare edebilecek bir bina olacak. Yani ileride yeni bir bina yapılmaması için kapsamlı bir proje hazırlayacağız" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu şu anki yerin ticari alanlar arasında kaldığına dikkat çeken Boz, hem güvenlik, hem de araç gereç parkı açısından yeni bir yere taşınma zorunluluğunun olduğunu işaret ederek, "Bunun da dışında kullandığımız hizmet binası ekonomik ömrünü doldurmuş durumda ve bize yetersiz kalıyor. Düşünün, bir eğitim salonumuz bile yok. Çoğu zaman bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Açıkçası hizmet vermekte zorlanıyoruz, teknikler ve teknoloji geliştikçe suç çeşitleri de buna paralel değişiyor. İşte bu konularda hem arkadaşlarımızın sürekli hazır olması lazım hem de teknik donanıma sahip olması lazım. Bunları yapamazsanız suçluların gerisinde kalırsınız. O zaman da suçlularla mücadelede zorluklar yaşarız. Bizim buradan gitmemizle birlikte şehrin de rahatlayacağını tahmin ediyorum.

Kent merkezimiz Bor Caddesi üzerinde sıkışmış durumda. Merkezin geniş bir alana yayılabilmesi için de resmi kurumların il dışına alınması faydalı olacaktır" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 12:41:51
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 13:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?