8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Emniyetten hırsızlık uyarısı

Niğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, evlerde ve iş yerlerinde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyararak, "Komşunuzun polisi olun" dedi. 

Boz, yaptığı açıklamada, hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirleri anlattı. Vatandaşlardan, pencere camının kırık veya kapının aralık olduğunun fark edilmesi durumunda eve girmeden durumu polise haber vermelerini isteyen Boz, "Eve giren şahıs ya da şahıslar hala içeride olabilir. Bu nedenle can ve mal güvenliği için eve girilmeden derhal polise haber verilmeli" dedi. 

Evlerin birinci ve ikinci katlarındaki balkon kapısı ve pencerelere demir korkuluk yapılması gerektiğinin altını çizen Boz, "Kapılarda mutlaka çift kilit bulundurulmalı, geceleri kapı arkalarındaki emniyet zinciri takılı olmalıdır. Evlerini kısa bir süre için ayrılan vatandaşlar, lambanın birini mutlaka açık bırakmalılar. Evden çıkarken mutlaka kapı ve pencereler kontrol edilmelidir. Apartman sakinleri, yöneticileri ve özellikle kapıcıları, apartmana giren yabancılara karşı duyarlı olmalı. Mahalle sakinleri şüpheli gördükleri şahısları polise bildirmeli. Böylece herkes birbirinin polisi olarak yaşanacak tehlikeleri önceden önleyebilir" diye konuştu. 

Alınan bütün tedbirlere rağmen yine de hırsızlık olayı yaşanmışsa, vatandaşların sakin olarak hiçbir şeye dokunmadan durumu polise bildirmesi gerektiğini ifade eden Boz, şunları söyledi: 

"Bütün önlemlere rağmen hırsızlığa uğramış vatandaşımız soğukkanlı olmaya çalışmalıdır. Böyle bir durumda hiçbir yere dokunmayın. Bulunduğunuz yerdeki karakolu arayarak mümkün olduğunca geniş bilgi vermeye çalışın. Hırsızlık olaylarında parmak izi ekipleri olay yerini tetkik edinceye kadar suç mahalli karıştırılmamalı, muhafaza altına alınmalı, olay yerine bırakılacak parmak izlerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir."
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 15:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?