7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Korku filmi gibi cenaze

Bahçesi için kullandığı tarım ilacını evine de sıkan Pakize Altuntaş öldü. Taziye ziyaretine gelenler ise mutfaktaki kapları yıkamadan kullanınca facia yaşandı. 3 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi hastaneye kaldırıldı

Niğde'nin Bor ilçesinde bahçesi için kullandığı tarım ilacını haşerelere karşı evine de sıkan Pakize Altuntaş'ın ölümü, zincirleme ölümleri de peşinden getirdi. Kadının evine taziyeye gelenlere yıkanmayan kaplarla ikram edilen yemekten zehirlenen 3 kişi öldü, bir kişinin de beyin ölümü gerçekleşti. Yoğun bakımdaki 4 kişi de hayati tehlikeyi atlatamazken, hastaneye kaldırılanların sayısı 125'e çıktı.

İlacı mutfakta sulandırdı
Karanlıkdere beldesinde oturan 10 çocuk annesi Altuntaş (65), pazar günü bahçesindeki ağaçları ilaçladı. Belde Belediye Başkanı AKP'li Abbas Altuntaş'ın akrabası olan Altuntaş, tarım ilacını evinin mutfağındaki bazı eşyaları kullanarak sulandırdı ve evini ilaçladıktan sonra da zehirlendiğini düşünerek hazırladığı ayranı içemeden öldü. 

Altuntaş'ın cenazesi önceki gün toprağa verildikten sonra taziyeye gelenlere de kahvaltı hazırlandı. Eve gelenlere ekmekle birlikte yoğurt, peynir ve tereyağı ikram edildi. Erkek ziyaretçilere de Altuntaş'ın akrabasına ait başka bir evde ikramda bulunuldu. 

Altuntaş'ın evinde yemek yiyen kadınlardan 32'si, kısa bir süre sonra kusma, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenlerin sayısı saatler geçtikte 125'e yükseldi. Altuntaş'ın durumu ağır olan kızı Sibel Sabanlı, torunu Kübra Altuntaş (12) ile Samiye Esen (45) yaşamını yitirdi. Hastanelere kaldırılan ve yoğun bakımda tutulan 7 kişiden 4'ü hayati tehlikeyi atlatamazken Fatma Altuntaş da bitkisel hayata girdi. Cenaze evinde yemek yiyenlerin, yanlarına aldığı ekmekten verdikleri iki köpek de telef oldu.

Bakanlık araştırma başlattı
Sağlık Bakanlığı'nın beldeye gönderdiği iki uzman evde buldukları, ağzı açılmamış 'Endosülfan' adlı tarım ilacını aldı. Yetkililer, Altuntaş'ın aynı ilaçla bahçesini ilaçladığını ve evinde de ilaçlama yaptığını belirledi. 

Taziyeye gelenlerin de tarım ilacı bulaşmış kapların temizlemeden kullanılması sonucu zehirlendikleri anlaşıldı. Bazı kişilerin, aynı tarım ilacını deterjan sanıp kapları yıkamakta kullandıkları da iddia edildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 14:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?