7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Terör örgütü operasyonu

Niğde'de düzenlenen operasyonla yakalanan TKP/ML-TİKKO mensubu 7 teröristin, örgütün sözde kurucusu İbrahim Kaypakkaya'nın ölüm yıldönümünde Çorum'da 2 ayrı bombalı eylem yapmaya hazırlandıkları belirlendi. 

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin istihbari çalışmalar neticesinde 16 Mayıs'ta bir hücre evine gerçekleştirdiği operasyonda, çok sayıda silah, patlayıcı ve örgütsel dokümanla birlikte yakalanan terör örgütü TKP/ML-TİKKO'nun sözde genel sekreteri "Dede Ellez" kod adlı Halil Ş. (Şahin), Karadeniz bölge sorumlusu "İnce Mehmet" kod adlı Yaşar İ, kırsal alan komutanı "Hasan" kod adlı Sedat O, merkez komite üyeleri "Sinan" kod adlı Tayyar E. ve Naki D, örgütün bombacısı "Umut" kod adlı Cengiz K. ile Resmiye V. adlı kadın teröristin, 18 Mayıs 1973'te Diyarbakır'da ölen örgütün sözde lideri İbrahim Kaypakkaya'nın ölüm yıldönümünde, Kaypakkaya'nın doğum yeri olan Çorum'da 2 ayrı bombalı eylem gerçekleştirmeyi planladıkları tespit edildi. Üzerlerinden 3 adet Çorum bileti çıkan teröristlerin, yakalandıkları gece Çorum'a gitmeye hazırlandıkları tespit edildi. 

Sorgularının ardından tutuklanan teröristlerin, Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e yönelik bombalı suikast, Erzincan'ın Ulalar Beldesi'nde 4 çocuğun ölümüne neden olan bombalı saldırı, Ordu'da bir cami ile MHP ve BBP il binalarının bombalanması, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Malatya Valiliği, Adana Türk-Amerikan Derneği, Mersin'in Mezitli Beldesi'ndeki AKP binasının bombalanması gibi 22 bombalı eylem ve 7 gasp olayına karıştıkları belirlendi. 

Öte yandan, 7 Nisan 2006 tarihinde Ordu'daki Yeni Mahalle Camii'ne düzenlenen bombalı eylemde ölen terörist Dilek P'nin, örgütün sözde genel sekreteri Halil Ş'nin eşi olduğu belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 15:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?