7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kızını kaçırmışlar

Üvey annesi tarafından işkence gördüğü iddiasıyla çocuk yuvasına teslim edilen 8 yaşındaki B.K'nın, Kütahya'da yaşayan ailesinden kaçırılarak Niğde'ye getirildiği öne sürüldü.

İki hafta önce küçük yaştaki bir kız çocuğunun ailesi tarafından sürekli dayak yediği ihbarını alan polis ekipleri, Çayır Mahallesi'nde K.K'ya ait evde arama yapmak istemişti. Kilitli kapıyı kırarak içeri giren ekipler, B.K'yı (8) bir odaya kilitlenmiş halde bulmuştu.

Vücudunun her tarafında yaralar ve morluklar bulunan B.K, tedavi edilmek üzere Doktor Doğan Baran Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmış, küçük çocuğa işkence yaptığı öne sürülen S.K. gözaltına alınmıştı.

S.K, Kütahya'daki akrabaları tarafından kendilerine teslim edilen B.K'yi kendi nüfuslarına geçirdiklerini belirtmişti.

Öz kızı B.K'yi teslim almak için Niğde'ye gelen baba H.A, kızını kaçırarak işkence yaptığını iddia ettiği S.K. hakkında Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Baba H.A, olayı gazete ve televizyonlardan öğrendiğini belirtti.

Kızının geçen yıl eylül ayında kaybolduğunu ve o tarihte Kütahya Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp dilekçesi verdiğini bildiren H.A, şunları söyledi:

“Ben kızımı kimseye evlatlık vermedim. K. ailesi geçen yıla kadar Kütahya'da bizim komşularımızdı. Ben kahvehane çalıştırıyordum. Bunların durumu iyi olmadığı için maddi yardımda da bulunuyordum. 23 Eylül 2005 tarihinde kızım ortadan kayboldu. Aramadık yer bırakmadım. Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na kızımın kayıp olduğuna dair dilekçe verdim. Aylarca aramama rağmen bulamadığım kızımı, 2 hafta önce televizyondaki işkence haberi üzerine gördüm. Meğer kızımı eski komşularım kaçırmış. Baygınlık geçirmişim. Beni hastaneye kaldırdılar. Günlerce hastaneden çıkamadım. Kendime gelince kızımı almak için Niğde'ye geldim.”

H.A, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra kızını almak için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Bor Esat Atlı Çocuk Yuvası'na gitti.

Yuva yetkilileri, tahkikatın devam ettiğini ve çocuğun psikolojisinin düzenlemesi için doktor kontrolü gerektiğini gerekçe göstererek, B.K'yı babasına vermedi.

Yetkiler, B.K'nin, tahkikat sonucuna göre 1 ay içinde ailesine teslim edilebileceğini belirttiler.

ÜVEY ANNEYE DAVA

Bu arada, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.K. hakkında, Cumhuriyet Savcılığı “Küçük çocuğa işkence yapmak” ve “Kişi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından iki ayrı dava açıtı.

Öte yandan, 4 çocuk annesi S.K'nın, Kütahya'dan kaçırdığı öne sürülen B.K'yi Adana'nın merkez Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde kendi çocuğuymuş gibi nüfusuna geçirdiği öğrenildi.

Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden çıkarılan kimlik ile Kütahya Nüfus Müdürlüğü'nde çıkarılan gerçek kimliğin örneklerinin yetkililer tarafından incelendiği bildirildi.

A.A
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 18:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?