2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yollar yine kan gölü

Niğde'de meydana gelen trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, eski Adana yolundan Sazlıca Beldesi istikametine giden Bayram Songur yönetimindeki 51 AV 161 plakalı otomobil, Açık Tarım Cezaevi yakınlarına geldiği sırada, Niğde Belediyesi tarafından yeni yaptırılan Çevre yolundan Kayseri-Adana Karayolu'na çıkan Metin İnmez idaresindeki 42 E 8630 plakalı boş sandık yüklü kamyonle çarpıştı.

Çarpışma sırasında otomobil kamyonun altına girerken, her iki araç da 20 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazada, otomobil sürücüsü Bayram Songur ve otomobildeki diğer yolcular İsmail Günemdi, Yener Özkaya, Memiş Şeker ve Serdar Yılmaz feci şekilde hayatını kaybetti. Yaralanan kamyon sürücüsü Metin İnmez ise, Niğde Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Olay yerine gelen Niğde Valisi Gündüz Beder, kazanın üzüntü verici olduğunu belirtti. Sorumluların bulunması için titiz bir inceleme yapılacağını kaydeden Beder, "Bu çevre yolu yeni açıldı. Diğer yol ise önceden bilinen bir yol. Doğrusunu söylemek gerekirse işaretlemede biraz gecikilmiş. Kimde ne kusur varsa, sürücüler haricinde yolda da bir kusur varsa ilgilileri hakkında gerekli cezaları uygulayacağız" dedi.

Vali Beder, belediyenin yaptırdığı Çevre Yolu'nu, gerekli işaretleme önlemleri alınana kadar trafiğe kapattı.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 12:56:13
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?