3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Müftüden tekvandoculara dua

Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak, Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Şaban Çalkan'ın başarılarının devamı için dua ederken, başarılı sporcudan doping etkisi yapması için karşılaşmalardan önce Kur'an-ı Kerim okumasını istedi.

İtalya'nın Palermo kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Şaban Çalkan, Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak'ı ziyaret etti. Ziyarette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, milli sporcunun babası Ayhan Çalkan ile antrenörü de hazır bulundu.

Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak, Şaban Çalkan'ın başarısının sadece Niğde için değil, Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, küçük yaşta büyük başarılara imza atan bu sporcunun bütün gençlere örnek olmasını diledi.
Makamında kabul ettiği Tekvando Avrupa ikincisi Şaban Çalkan'a Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye eden Kaymak, milli sporcudan karşılaşmalara çıkmadan önce Kur'anı Kerim okumasını istedi. Kaymak, "Bir toplumun kalkınması, ilerlemesi her alanda olmalıdır ve hem maddeten hem de manen olmalıdır. Eğer manevi bir duygu ve düşünceyle, ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı temsilen Allah rızası için bir iş yapılırsa Cenabı Hak, ona yardım eder" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sarığını ve cüppesini giyen Müftü Kaymak, Şaban Çalkan'ın ve Türk sporcularının başarıları için dua etti. Kaymak, duası sırasında Ay-yıldızlı mayoyu giyen sporcuların bir kahraman olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 19:42:51
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURAK KARYAĞDI IP: 81.215.186.xxx Tarih : 7.10.2005 21:37:02
merhaba ben burak karyağdı Borda oturuyorum vede cumhurtiyet ilköğretim okulunda okuyorum bu haberi duyunca çok sevindim çünkü türkiyenin kalkınması ve ilerlemesi için büyük başarılar elde etmemiz gerekiyor ŞABAN ÇALKAN ise hem TÜRKİYE ham NİĞDE adına büyük bir başarıya imza atmış olduğu için onutebrik ediyorum vede başarılarının devamını diliyorum