2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Onlar örnek oluyorlar

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, bedensel engellilerin spora gösterdiği ilgi ve yaşama sevinci ile sağlıklı insanlara örnek olduklarını söyledi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Niğde Şubesi üyeleri için, masa tenisi, bilardo ve satranç kursları açıldı. Balhasan Mahallesi, Cullaz Sokak üzerinde faaliyet gösteren dernek binasında başlayan kurslar büyük ilgi görüyor.

Kursları başlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Aydın Yıldırım ile daha önce yaptıkları görüşmede, satranç, masa tenisi ve bilardo branşlarında Niğde'deki engellilerin spora başlatılması için ortak karar aldıklarını kaydetti.

Amaçlarının engellilerin sosyal yaşantılarını renklendirmek olduğunu ifade eden Kaplan, "Engelli vatandaşlarımızın gösterdikleri üstün gayretler toplumumuz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Özellikle sağlıklı olan birçok insana ibret oluyorlar. Bu arkadaşlarımızın gösterdikleri bu üstün çaba herkese örnek olsun. Masa tenisi, satranç ve bilardo branşlarında engelli arkadaşlarımıza lisanslarını çıkartıp engelli spor faaliyetlerinde bundan böyle Niğde'nin de temsil edilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 15:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?