18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'li vekilden bölgesel teşvik açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Mustafa Ünal, çıkması tahmin edilen sektörel ve bölgesel teşvik konusunda yaptığı basın açıklamasında, "Karabük'lü müteşebbisler bizleri sıkıştırsın biz çalışalım dedi.

Bölgesel ve sektörel tevşik konusunda çalışmalarının olduklarını kaydeden Millevekili Ünal, "Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Soykök ile daha öncede görüştük. Bu bölgesel ve sektörel bazda Karabük'e teşvik alınabilmesi için zaten bir çalışma başlattık. Elbette ki bir takım tamamlayıcı şeyler yapılabilir. Yaptığımız çalışma şu anda elimizin altında. Bölgesel ve sektörel bazda teşvik konusu bizim partimizin zaten seçim propagandasındaki beyannamemizde de var. Çünkü eski teşvik sisteminin çok açık ve net olduğu ortada. Zaten bölgesel ve sektörel teşvik konusunda Sanayi ve Ticaret bakanımız bütçe konuşmasında yer aldı. Elbette ki Karabük'ümüzünde bölgesel ve sektörel teşvik alabilmesi için bu konuda hangi sektörde ve hangi alanlarda teşvike ulaşabiliriz onu araştırdık. Bizim en güçlü tarafımız metal sanayi, orman ürünleri, tekstil ve turizm konusunda teşvik alabiliriz.

Bizim Karabük'ümüzün turizm alanında fevkalade potansiyele sahip. Şimdiye kadar pek çalışma olmamış bu konuda. Ben ümit ediyorum ki 2008 yılında bu bölgesel ve sektörel teşviklerden inşallah yararlanırız. Biz gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımın sonucunu alabilmek için bizler her türlü çabayı sarfedeceğiz. Tabiki bu teşviki alacağımızıda ben söyleyebilirim. Karabük bölgesel ve sektörel teşvike kavuşacaktır. Şunu ifade etmek istiyorum teşvik önemli bir faktör yatırım yapıbilmesi için, ama yegane faktör değil. Teşvikte olsa Karabük'e önce müteşebbisin yatırım yapmaya ikna edilmesi lazım. Bu müteşebbisler bulunarak Karabük'e getirilip, Karabük'ün kendilerine tanıtılması, Karabük'ün gerekli Ankara'dan gerekse İstanbul'dan yani Türkiyenin ve yan sanayinin beklendiği yerden pek fazla uzak olmadığının onlara anlatılması lazımdır. Biz bu konuda da zaten çalışmalarımızı yapıyoruz. Bölgesel ve sektörel baza her halukarda geçilecektir. Ben her defasında sölyüyorum Karabük'lü müteşebbislerin bizleri ve hükümeti çeşitli projelerle sıkıştırması lazım. Biz orada çalışalım. Bölgesel teşvik çıkmazsa üç milletvekili olarak biz tavır almayı düşünürüz. Tabiki ben bir iş gerçekleşmeden yaparız ederiz diyen birisi değilim. Ama ben bölgesel teşvik konusunda Karabük'ün kapsam dışında kalacağını tahmin etiyorum" dedi.

Daha önce çıkan teşvik ile ilgili aranan kreterlerin bölgesel ve sektörel teşvikte aranmayacağını da belirten Mustafa Ünal, şöyle devam etti: "Daha önce teşvik konusunda aranan kriterler nedeniyle bazı iller teşvik konusunda dışarda kalmıştı. O yüzden bölgesel ve sektörel teşvik konusuna giriliyor. Zaten o kriterler tekrar aranırsa Karabük hakikaten yine teşvikin dışında kalır. Karabük ne yazıkki zengin bir il bunu kağıt üzerinde baktığımızda görüyoruz. İşsizliği ortadan kaldırmak için yeni yatırımlar yaparak, yeni iş yerleri açarak ordadan kaldırabiliriz. Bu ister hizmet alanı ister üretim alanı olsun yani yeni iş yeri açılmadıkça istihdamı ayağa kaldırmak ve işsizliği aşağıya çekmek mümkün değildir. Ama bu yatırım ya devlet yapacak yada özel sektör. Ama devlet genelde yatırımlardan elini çekti ve çekmek zorunda. Çünkü demir çelik fabrikası eski anlayış ile çalışsa idi hiçi bir zaman bir ray ihalesini kazanamazdı çünkü çok pahalı üretirdi. Çok pahallıda üretince belkide kalitesiz üretecekti. Kaliteli bile ürettiğini kabul etsek fazla istihdam sebebi ile malını ucuz üretemiyecekti ve ihaleyi kazanamayacaktı. Bakın şu anda ray ihalesini kazandığı için bellkide 350-400 kişilik yeni bir istihdam olanağı çıkmış oldu. Böyle bir imkan doğdu şuanda."

SORUNLARI DOĞRUDAN BAŞBAKAN'A İLETME İMKANI VAR"
Yurt dışında yaşayan Türklerin problemleriyle ilgili Başbakan Danışmanlık görevine getirilen Karabük Milletvekili Mustaf Ünal Karabük'ün problemlerini doğdudan doğruna başbakana aktarabilme imkanı doğdu kaydetti. Sorunların çözümü anlamında sorunların doğrudan Başbakan Erdoğan'a iletebilmenin önemini anlatan Ünal, "Bu çok önemli bir imkan ve doğrudan doğruya Karabük'ün bir probleminin başbakana aktarılması bu problemin çözümü içinde çok önemli. Biz bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Belkeyelim, görelim. Bu önemli ve şerefli bir görev. Sayın başbakan takdir etti bizleri böyle bir danışmanlık ünvanı ile taltif etti. Hem Karabük'e hemde ülkemizde daha fazla hizmet etme imkanı bulacağız. Ben çok mutlu ve memnunum. Bö görevle Karabük'ün sorunlarını doğrudan doğruya Başbakana iletme imkanı buldum" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 17:33:40
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 17:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fehmi AKSAKALOĞLU IP: 88.254.226.xxx Tarih : 26.12.2007 14:12:21

2004 yılında teşvik kapsamına alınmayan Karabük bu saatden sonra daha fazla aldatılmasın.O yıl girmesi gerektiği halde birilerinin çıkarları korunmak adına Karabük yasa kapsamı dışında özellikle bırakılmıştır.Artık Karabük için teşvik üzerine siyaset yapılmasın.