18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ünal'dan çarpıcı açıklamalar

Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, "İstanbul'da iki tıp fakültesi olan Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi'nin öğretim üyesi, doçent ve profesör sayısı bin 30. Yani İstanbul'da hocalar oturuyor fakat bir fakülteye gitmiyor" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Ünal, İstanbul'da bulunan 2 tıp fakültesinin bin 30 öğretim görevlisinin fakültelere gitmediğini iddia ederek eleştirdi. YÖK tarafından Karabük'e kurulması kararı alınan tıp fakültesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ünal, şöyle konuştu: "Tıp fakültesi konusunda Milli Eğitim Bakanı ile görüştük. Tıp fakültesinin kurulması için eğitim hastanesinin olması lazım. Yani tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim görebileceği bir hastane lazım. O bakımdan bizim burada Devlet Hastanesi projemiz var zaten. Bu proje hayata geçirilecek. Ya o hastane ya da başka bir eğitim hastanesi burada kurulup ondan sonra tıp fakültesinin burada geliştirilmesi söz konusu olacaktır" dedi.

YÖK'ün burada böyle bir karar almasının çok önemli olduğunu anlatan Ünal, sözlerine şöyle devam etti: "Tıp fakültesi ne yazık ki her yerde kurulmuyor, kurulmamasının da çeşitli sebepleri var. YÖK bu konuda çok cimri davranıyor. İstanbul'da iki tıp fakültesinin Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesinin öğretim üyesi, doçent ve
profesör sayısı bin 30, yani İstanbul'da hocalar oturuyor, fakat bir fakülteye gitmiyor."

İyi bir tıp fakültesinin oluşabilmesi ve orada iyi öğrenciler yetiştirilebilmesi için elbette fiziki bir alanın olması gerektiğini anlatan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: "Orada bir fakülte binası, eğitim fakültesinin olması lazım. Hocaların olması lazım. İstanbul'daki tıp fakültesi öğrencilerinin sayısını bilemiyorum. Ama İstanbul'da 4-5 öğrenciye bir öğretim üyesi düşüyor. İstanbul öğretim üyesi sayısından üçüncü, dördüncü tıp fakültesini besleyecek öğretim üyesine sahip. Ama siz oradaki öğretim üyelerinin kaç tanesini Karabük'e taşıyabilirsiniz. Veyahut Karabük Tıp Fakültesinin öğretim üyelerini nereden alırsınız. Karabük Üniversitesi sıradan bir üniversite olmasın. Yani, çoğu öğrencilerin 'hiçbir yeri kazanamadık şu Karabük'e bari gidelim' diyeceği bir üniversite olmamalı. Karabük Üniversitesi tercih edilebilir bir üniversite olmalı."

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?