5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Bunları Yıldırım çarpmış'

AKP Kastamonu milletvekili Musa Sıvacoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım arasındaki söz düellosu devam ediyor. AKP'li Musa Sıvacıoğlu'nun açıklamalarına basın toplantısı düzenleyerek cevap veren CHP'li Yıldırım, AKP'nin Kastamonu'lu üç milletvekilini başbakanın sırtından vekillik yapmakla suçladı ve "Bunları Yıldırım çarpmış" dedi.

AKP Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu'nun önceki gün düzenlediği basın toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'a yönelik eleştirilerinin ardından CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım bir basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Yıldırım, Kastamonu'lu Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'na sahip çıkarken AK Partili milletvekillerini ağır bir dille eleştirdi. CHP Kastamonu Merkez ilçe Başkanı ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Mehmet Yıldırım, "Biz Kastamonu'ya yapılan yatırımlarda herkesin el ele, kol kola vermesini istiyoruz. Sayın Sıvacıoğlu birilerinin borazanlığını yapıyor demiş bana. Birisinin kim olduğunu açıklamalı, ben açıklayayım Sıvacıoğlu'nun kastettiği bakan Başesgioğlu'dur. Murat Başesgioğlu'ndan rahatsız olmasına gerek yok. Ben Murat Başesgioğlu'nu destekliyorum, doğrudur. Bir iktidar partisinin bakanını Kastamonulu olduğu için, Kastamonulu bir bakanı Kastamonulu bir milletvekili olarak desteklemeye de devam edeceğim. Bugün eğer o koltukta Musa Sıvacıoğlu olsaydı, Hakkı Köylü olsaydı, Sinan Özkan olsaydı yine desteklemeye devam ederdim. Bizim için Kastamonulu olması yeterlidir. Yanlışı varsa eleştirmeye devam ederiz ama doğru bildiklerimizi, anlattıkları doğrulara katıldığımız oranda desteklemeye devam ederiz. Yani yiğidi öldürürüz, yiğidin hakkını veririz. Biz borazancı başı değiliz" şeklinde konuştu.

CHP'li vekil AK Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu'nun geçirdiği ameliyat nedeniyle narkozun etkisinden kurtulamadığını ve narkozun çarptığını iddia ederek, "Sayın Sıvacıoğlu'na geçmiş olsun. Bir ameliyat geçirdi, apandisi patladı, apandis ameliyatı sonrası Kastamonu'ya geldi, ama henüz daha narkozun etkisinden kurtulamamış. Sayın Sıvacıoğlu'nu narkoz çarpmış" dedi.

Eleştrilerini dozunu artıran Milletvekili Yıldırım, AK Partili üç milletvekilini tombaladan çıkma vekil olarak adlandırarak şöyle konuştu: "Biz onlar gibi tombaladan milletvekili olmadık kazıya, kazıya geldik. Siyasetin içinden sıkıntının içinden geliyoruz. Küre ilçesinde yaptığımız tünelin adı Ecevit tünelidir. Ecevit adından rahatsız olup o tüneli kapatanlardan da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Mehmet Yıldırım hesap soracak. Sayın Musa beyi tünele koyacağız, o karanlıkta kalacak." ifadesini kullandı.

Yıldırım, konuşmasında AKP Milletvekili Musa Sıvacıoğlu'nu referanduma davet ederek şunları söyledi: "Musa bey'in yüreği yetiyorsa onunla partisi bir tarafa, Mehmet Yıldırım bir tarafa, Musa Sıvacıoğlu ve arkadaşları bir tarafa halka bağımsız referanduma gidelim. Tayyip bey'in sırtında milletvekilliği olmaz, onun da beli kırılır. Musa gibilerinin yeniden aday olmalarını çok istiyorum. Bir dahaki seçimde inşallah benim rakibim olur. Çok rahatsızlar, halk beni seviyor, kendi partisi beni seviyor, kendi genel merkezi beni seviyor. İşleri güçleri Yıldırım'la uğraşmak, Yıldırım çarpmış bunları."

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?