7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Öymen hükümete yüklendi

Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu'nda konferans veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen 2006 yılında seçim olabileceğini söyledi.

Kastamonu'da verdiği konferansta AB uyum sürecinden ve hükümetin verdiği tavizlerden bahseden Öymen, "Avrupalılar AKP Hükümeti'ni alkışlamıyorlar, hükümetimizin daha çok eksiği var. Biz Avrupa Birliği'ne girmek istiyoruz" dedi.

Çiftçinin en çok merak ettiği konu olan pancar kotasına da değinen Öymen, bu konuyla da ilgili hükümete yüklendi ve "Hükümetin yüzü pancar üreticilerinin karşısına çıkınca, pancar gibi kızaracak" şeklinde konuştu. Hükümetin terörle mücadele konusunda da yanlış adımlar attığına değinen Öymen şunları söyledi:

"Sayın Başbakan yaptığı açıklamalara dikkat etmeli. Ne demek Türkiye önceki yıllarda yanlış yaptı. Bu söz çok yanlış anlaşılabilir. Açıklaması gerek. Terör örgütlerine taviz vererek onları bitiremeyiz. Onların siyasi bir amacı var. Bunları anlayıp tavizlere son vermeliyiz. Bu durum böyle giderse 2006 yılında erken seçim olabilir diye düşünüyorum. AKP Hükümeti bu ülkede gerici, dışarıda verici ve yakında gidicidir diyorum."

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 11:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?