6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Sıvacıoğlu'ndan ilginç teklif!

Hükümetin "15 ile 15 üniversite kurma" kararı Kastamonu'da büyük bir sevinç yaratırken, bugünün unutulmaması gerektiğini söyleyen AKP Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, "Bu tarihi unutmamak için 24 saat davul çaldıralım" dedi.

AKP Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu yaptığı basın toplantısında, Kastamonu'ya üniversite kuruluş tarihini unutturmamak için 24 saat davul çalma önerisinde bulundu. Sıvacıoğlu, "Artık herkes birbirinin üniversite bayramını kutlasın. Kastamonu Üniversitesi her kese hayırlı olsun. Bütün Kastamonulular sevinsin, çünkü bu onların hakkı" dedi.

Yeni üniversitelerin kurulmasının çok faydalı olacağını söyleyen Sıvacıoğlu, "Ankara veya İstanbul'daki bir üniversiteye bağlı olan taşradaki fakülte ve yüksekokullar, üvey evlat muamelesine tabi tutuluyor. Bunun en basit örneği Kastamonu Kadıdağı'ndaki Gazi Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi ile Spor ve Gençlik Yüksekokulu. Buraya ayrılan paralar 3 yıl için 1.5 trilyon para ayrılmış, bunun 5 yüz milyarı Kastamonu'daki yüksekokullarda kullanılmış. Geri kalan para ise merkezde kullanılmış.

2001 yılında Kadıdağı'ndaki Eğitim Fakültesi inşaatı için 600 milyarları para var, bunun 434 milyarı başka yerlere aktarılmış. 2002 yılında 351 milyar ayrılmış. Bununda 322 milyarı başka yerler aktarılmış. 2003 yılında 500 milyar ayrılmış bunu 280 milyarı gene başka yerlerde harcanmış. 2005 yılında ise 2 trilyon ayrıldı, ama binada çıkan sorunlar nedeniyle hiç kullanılamadı. Kastamonu'ya ne kadar para gelmiş, siz hesaplayın. Ama artık böyle olmayacak. Kastamonu, üniversitesiyle koşmaya başlayacak" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 13:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?